Patru hoteluri din Bucureşti, amendate de ANPC cu aproape 100.000 de lei: „Pentru a avea stele, trebuie să le meriţi şi să ştii să le păstrezi”

Patru hoteluri din Bucureşti, amendate de ANPC cu aproape 100.000 de lei: Pentru a avea stele, trebuie să le meriţi şi să ştii să le păstrezi
Sursa foto: Pixabay

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au împărțit amenzi de aproape 100.000 de lei în urma controalelor efectuate la hotelurile din Capitală. Patru hoteluri au fost sancționate și peste 50 de camere au fost închise temporar din cauza mizeriei,

Patru dintre cele mai cunoscute hoteluri s-au aflat, luni şi marţi, în atenţia echipelor Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor din Municipiul Bucureşti (CPCMB): Union, Continental Bucureşti Nord, Ambasador şi Novotel.

„Pentru a avea stele, trebuie să le meriţi şi să ştii să le păstrezi. Dacă nu poţi întreţine un hotel, nu îl mai ţine deschis, doar pentru a încasa. Iar dacă vin bani, nu uita să investeşti în propria afacere. Mă întreb: şi aici am supărat pentru că am venit în control? Şi aici există teorii ale conspiraţiei?”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Neregulile constatate de ANPC

Abaterile constatate de echipele de control, în spaţiile destinate alimentaţiei publice, au fost: utilizarea unor grătare şi cuptoare neigienizate corespunzător; utilizarea unor ustensile de bucătărie neprofesionale, cu grad ridicat de uzură; utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate corespunzător, cu grătare cu vopsea exfoliată, urme de rugină, chedere depreciate, cu ventilatoare care prezentau depuneri de praf şi impurităţi.

Totodată, comisarii ANPC au constatat folosirea unor produse alimentare fără eticheta cu elemente de identificare şi caracterizare, precum şi fără data limită de consum, nerespectarea condiţiilor de temperatură pentru păstrarea unor preparate, depozitare în condiţii necorespunzătoare a unor produse alimentare, folosirea unor materii prime cu etichete greu lizibile.

Neregulile găsite în spaţiile de cazare au fost următoarele: folosirea unor camere neigienizate, cu conditii igienico-sanitare precare, cu protecţii de saltea rupte, cu fire de păr, saltele şi pilote pătate, perdele arse, rugină în băi, mochetă pătată, peticită, atât în cameră, cât şi pe holuri, depuneri de praf; lipsa plaselor împotriva insectelor la ferestre; folosirea în cameră a unor mape cu informaţii incomplete pentru turişti.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:23 - Stelian Tănase: Coaliția va rezista cât va dori Klaus Iohannis. N-ar fugi niciunul, că e de furat mult (VIDEO)
23:53 - Stelian Tănase: UDMR a devenit o anexă a FIDESZ. Trebuie să plece de la guvernare / Dacă UDMR nu-și limpezește relația cu Budapesta, o s-o facă serviciile speciale (VIDEO)
23:21 - Stelian Tănase: Cum o fi un general în fruntea unui partid liberal eu nu pot să înțeleg… Klaus Iohannis nu lasă nimic în urmă. L-au păcălit pe Cîmpeanu să îi scrie o lege a educației, dar nu poate să scrie, nu e Spiru Haret (VIDEO)
23:00 - Simona Halep, campioană la Toronto după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia / Românca urcă pe locul 6 WTA
22:30 - Ludovic Orban reclamă „o risipă uriașă și o lipsă de respect față de banul public”: „După capul lor, în mod normal, de la 1 august ar fi trebuit crescute salariile în tot sectorul public. Au generat noi și noi cheltuieli” (VIDEO)
22:05 - Ludovic Orban: Banii primiți la rectificare nu o să îi ajungă Ministerului Energiei să compenseze nici măcar pe luna aprilie. Se vor crea niște blocaje în lanț. O să rămânem fără furnizori (VIDEO)
21:46 - Ludovic Orban: Toată politica guvernamentală este dictată de PSD, partidul care face legea în guvernare. Nici nu mai există ceea ce se numea PNL. Nu există pic de liberalism în această guvernare (VIDEO)
21:31 - Ludovic Orban: Noile măsuri fiscale îi afectează pe toți românii. Nu mai există nimic din ceea ce este liberal astăzi în PNL. Un om de dreapta nu poate să mai aibă încredere în PNL, e ca și cum ar vota cu PSD (VIDEO)
21:01 - Un copil de un an și jumătate a căzut într-un lac Harghita: „Este în stare de inconștiență, dar respiră”
20:44 - Șofer urmărit de polițiști în traficul din București. A fost prins după ce s-au tras focuri de avertisment. Bărbatul a avariat o mașină de poliție și a fost testat pozitiv cu aparatul etilotest