Poliţia de Frontieră anunţă suplimentarea numărului de polițiști pentru a face față aglomerației din concedii

Poliţia de Frontieră anunţă suplimentarea numărului de polițiști pentru a face față aglomerației din concedii
Foto: Facebook / Politia de Frontieră

Poliţia de Frontieră anunţă măsuri pentru a diminua traficului în punctele de trecere, mai ales în perioada concediilor, astfel că numărul personalului de control şi arterele deschise va crește în funcţie de valorile de trafic, conform News.ro.

Circa 4.000 de poliţişti de frontieră iau parte în această perioadă la  activităţi de  control și supraveghere.

Poliţia de Frontieră anunţă creșterea numărului de polițiști pentru a face față aglomerației din concedii

În același context,  autorităţile țărilor vecine au fost contactate pentru a fi luate măsuri comune, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să fie eficient, conform sursei citate.

Cel mai probabil  punctele de trecere cele mai aglomerate vor fi cele de la frontiera cu Ungaria. În acest fel,  se recomandă tranzitarea tuturor punctelor de frontieră care există la graniţă pentru a nu se crea aglomerație.

De exemplu, la frontiera româno-ungară sunt deschise 12 puncte de trecere și anume: PTF Nădlac, PTF Nădlac II, PTF Turnu, PTF Vărşand (judeţul Arad), PTF Salonta, PTF Borş, PTF Borş II, PTF Valea lui Mihai şi PTF Săcuieni (judeţul Bihor), PTF Urziceni şi PTF Petea (judeţul Satu Mare), PTF Cenad (judeţul Timiş).

Totodată, la graniţa cu Bulgaria există 8 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, potrivit categoriilor specifice pentru fiecare punct: PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă (judeţul Constanţa), PTF Călăraşi (judeţul Călăraşi), PTF Giurgiu (judeţul Giurgiu), PTF Turnu Măgurele, PTF Zimnicea (judeţul Teleorman), PTF Calafat (judeţul Dolj).

Ce sunt sfătuiți șoferii

În Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, s-au format vineri coloane de maşini, atât la intrarea în ţară, cât şi la ieşire, iar timpul de aşteptare pentru formalităţi ajunge la o oră și jumătate.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad spun că aglomeraţia s-a produs din cauza  numărului foarte mare de turişti care vin în ţară sau pleacă în străinătate, au declarat ei pentru Agerpres.

„Pentru evitarea supraaglomerării unor puncte de trecere a frontierei precum PTF Nădlac ll, care este utilizat de majoritatea participanţilor la traficul transfrontalier, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic Online şi utilizarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise în regim internaţional la graniţa cu Ungaria”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Andrei Dincă.

Urmăriți B1TV.ro și pe