Pompierii care au intervenit la incendiul din Constanța au întârziat cu autoscara mai mult decât s-a anunțat inițial. Șeful ISU Dobrogea, întrebat dacă au mințit colegii săi: Din păcate, cred că da (VIDEO)

Pompierii care au intervenit la incendiul din Constanța au întârziat cu autoscara mai mult decât s-a anunțat inițial. Șeful ISU Dobrogea, întrebat dacă au mințit colegii săi: Din păcate, cred că da (VIDEO)

Tot mai multe semne de întrebare apar în legătură cu intervenția pompierilor la incendiul de marți dimineață din Constanța, soldat cu moartea unei persoane. O femeie și-a pierdut viața după ce s-a aruncat de la etajul 6, disperată să scape de flăcări. Pompierii care ar fi trebuit s-o salveze n-au făcut-o. Autospeciala cu scară a ajuns prea târziu.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a transmis că autospeciala a ajuns după două minute. Pompierii au comunicat faptul că autoscara, singura disponibilă, a ajuns la faţa locului la 12 minute de la momentul primirii apelului de urgenţă. O înregistrare dată publicitării marți seară arată, însă, că pompierilor le-a luat 27 de minute să parcurgă cei opt kilometri de la subunitate la locul incendiului.

Mihail Amarandei, șeful ISU Dobrogea, a admis, într-o intervenție pentru B1 TV, că e posibil ca pompierii de la respectiva subunitate să fi mințit.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Victima incendiului din Constanța putea fi salvată dacă pompierii interveneau la timp cu autoscara

Într-o intervenție în emisiunea ”Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV, Mihail Amarandei, șeful ISU Dobrogea, a recunoscut că informațiile prezentate public sunt contradictorii.

Întrebat despre datele contradictorii privind intervenția pompierilor, Mihail Amarandei a răspuns: „Acest lucru l-am sesizat și noi în urma imaginilor care au fost publicate în spațiul online. Din păcate, s-a strecutat o eroare, în sensul că datele au fost luate de la subunitatea de unde s-a cerut sprijin pentru intervenție. Noi am derulat o anchetă, o cercetare internă și suntem în plină desfășurare pentru a stabilit cum s-a putut întâmplat acest lucru, pentru că nu suntem de acord cu aceste aspecte în ce privește desfășurarea intervenției”.

Într-un comunicat iniţial, se specifica faptul că pompierii ar fi ajuns la locul intervenţiei cu autoscara la ora 9.27, iar femeia se aruncase de la balcon la ora 9.25. Imaginile date publicitării marți seară arată, însă, că autospeciala era încă în trafic la 9.40.

Șeful ISU Dogrogea a precizat apoi că imaginile sunt reale și că, într-adevăr, ora era 9.40. A mai spus, de asemenea, că apelul a fost la 9.14 la STS și la 9.16 la ISU.

Întrebat dacă practic colegii pompieri din respectiva subunitate au mințit, Amarandei a răspuns: „Din păcate, cred că acest lucru s-a întâmplat”.

„În jur de 9.28 (au fost alertate), la 9.30 au plecat și în rest distanța față de… nouă kilometri, opt – nouă kilometri. Oricum Bulevardul Mamaia era la ora aia destul de aglomerat. Am cerut sprijin și la un echipaj de poliție să ne asigure fluidizarea”, a mai spus Amarandei.

Întrebat cine e de vină că apelul a fost făcut la 9.14, iar mașinile au plecat la 9.30, acesta a răspuns: „Alertarea o face un subofițer din dispeceratul subunității”.

Măsurile vor fi foarte drastice pentru că muncim foarte mult pentru a ne îndeplini sarcinile și lipsa de responsabilitate a unor colegi poate duce la o imagine negativă”, a mai spus șeful ISU Dobrogea.

Acesta a mai precizat că numărul de autospeciale pentru intervenția la înălțime ar trebui să fie mai mare. Acum sunt trei autoscări.

Ultima oră
22:32 - Bogdan Aurescu: Nu văd nicio problemă ca Federația Rusă sau oricine altcineva să viziteze baza de la Deveselu, dar atunci și noi, Aliații, avem dreptul să cerem să vizităm, de exemplu, baze de rachete din Rusia
22:19 - Milionarul Sebastian Dobrincu reacționează după ce Mimi a vorbit despre despărțirea lor: Nu este o victimă
22:15 - Scandalul dintre președintele și premierul croat continuă: „Este o ruşine, este scandalos, subminează prestigiul şi credibilitatea Croaţiei”
22:04 - Ministrul Cadariu, despre ajutorul pentru antreprenorii din HoReCa: Toți beneficiarii vor fi plătiți până la sfârșitul lunii ianuarie
21:54 - Centrele de testare gratuită din spitale vor funcționa, de săptămâna viitoare, doar în weekend. Anunțul lui Alexandru Rafila (VIDEO)
21:43 - Gheorghe Pecingină: ANRE avea rolul să verifice și să supravegheze situația. E foarte important să aflăm adevărul ca pe viitor să înțeleagă toată lumea că statul român e protejat de anumite instituții (VIDEO)
21:39 - „Prințesa urbană” părăsește România: „E un bilet doar dus. Plecăm după mulţi ani în care am făcut totul să contribuim la schimbarea lucrurilor care atât de tare mă întristează” (VIDEO)
21:38 - Sorin Bontea a mers pentru prima dată în Grecia la filmările Chefi fără limite de la Antena 1: Nu m-a atras niciodată (GALERIE FOTO)
21:22 - Cum a reușit Rusia să strângă rândurile-n NATO. Mircea Geoană: Frumusețea acestei alianțe e că, în clipa în care apare o provocare, ea are un reflex de a se uni (VIDEO)
21:17 - Câinele încă o așteaptă acasă pe jurnalista mexicană asasinată de mafie. Imaginile induioșătoare au împânzit internetul