Pompierii care au intervenit la incendiul din Constanța au întârziat cu autoscara mai mult decât s-a anunțat inițial. Șeful ISU Dobrogea, întrebat dacă au mințit colegii săi: Din păcate, cred că da (VIDEO)

Pompierii care au intervenit la incendiul din Constanța au întârziat cu autoscara mai mult decât s-a anunțat inițial. Șeful ISU Dobrogea, întrebat dacă au mințit colegii săi: Din păcate, cred că da (VIDEO)

Tot mai multe semne de întrebare apar în legătură cu intervenția pompierilor la incendiul de marți dimineață din Constanța, soldat cu moartea unei persoane. O femeie și-a pierdut viața după ce s-a aruncat de la etajul 6, disperată să scape de flăcări. Pompierii care ar fi trebuit s-o salveze n-au făcut-o. Autospeciala cu scară a ajuns prea târziu.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a transmis că autospeciala a ajuns după două minute. Pompierii au comunicat faptul că autoscara, singura disponibilă, a ajuns la faţa locului la 12 minute de la momentul primirii apelului de urgenţă. O înregistrare dată publicitării marți seară arată, însă, că pompierilor le-a luat 27 de minute să parcurgă cei opt kilometri de la subunitate la locul incendiului.

Mihail Amarandei, șeful ISU Dobrogea, a admis, într-o intervenție pentru B1 TV, că e posibil ca pompierii de la respectiva subunitate să fi mințit.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Victima incendiului din Constanța putea fi salvată dacă pompierii interveneau la timp cu autoscara

Într-o intervenție în emisiunea ”Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV, Mihail Amarandei, șeful ISU Dobrogea, a recunoscut că informațiile prezentate public sunt contradictorii.

Întrebat despre datele contradictorii privind intervenția pompierilor, Mihail Amarandei a răspuns: „Acest lucru l-am sesizat și noi în urma imaginilor care au fost publicate în spațiul online. Din păcate, s-a strecutat o eroare, în sensul că datele au fost luate de la subunitatea de unde s-a cerut sprijin pentru intervenție. Noi am derulat o anchetă, o cercetare internă și suntem în plină desfășurare pentru a stabilit cum s-a putut întâmplat acest lucru, pentru că nu suntem de acord cu aceste aspecte în ce privește desfășurarea intervenției”.

Într-un comunicat iniţial, se specifica faptul că pompierii ar fi ajuns la locul intervenţiei cu autoscara la ora 9.27, iar femeia se aruncase de la balcon la ora 9.25. Imaginile date publicitării marți seară arată, însă, că autospeciala era încă în trafic la 9.40.

Șeful ISU Dogrogea a precizat apoi că imaginile sunt reale și că, într-adevăr, ora era 9.40. A mai spus, de asemenea, că apelul a fost la 9.14 la STS și la 9.16 la ISU.

Întrebat dacă practic colegii pompieri din respectiva subunitate au mințit, Amarandei a răspuns: „Din păcate, cred că acest lucru s-a întâmplat”.

„În jur de 9.28 (au fost alertate), la 9.30 au plecat și în rest distanța față de… nouă kilometri, opt – nouă kilometri. Oricum Bulevardul Mamaia era la ora aia destul de aglomerat. Am cerut sprijin și la un echipaj de poliție să ne asigure fluidizarea”, a mai spus Amarandei.

Întrebat cine e de vină că apelul a fost făcut la 9.14, iar mașinile au plecat la 9.30, acesta a răspuns: „Alertarea o face un subofițer din dispeceratul subunității”.

Măsurile vor fi foarte drastice pentru că muncim foarte mult pentru a ne îndeplini sarcinile și lipsa de responsabilitate a unor colegi poate duce la o imagine negativă”, a mai spus șeful ISU Dobrogea.

Acesta a mai precizat că numărul de autospeciale pentru intervenția la înălțime ar trebui să fie mai mare. Acum sunt trei autoscări.

Ultima oră
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său
20:19 - Accident cumplit în județul Prahova. Patru persoane, printre care și un bebeluș, au fost transportate la spital (VIDEO)
20:01 - Mamă, tată și fiu, răpuși de COVID-19 în aceeași zi. Cei trei erau nevaccinați și ajunseseră la spital în stare foarte gravă / Managerul SJU Giurgiu: Marea majoritate a cazurilor vin în ultimul moment (VIDEO)
19:37 - Probleme pentru Selly! Mesajul transmis de vlogger în toiul nopții: „Ne asigurăm că pe viitor nu mai încearcă nimeni să mă rănească sau să mă omoare…”
19:17 - 59.319 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care aproape 31.900 cu prima doză
18:56 - Ratingul României, reconfirmat de agențiile Standard & Poor`s și Moody`s. Perspectiva, stabilă
18:29 - Dan Tanasă: AUR va iniția procedurile parlamentare pentru controlul averii președintelui Klaus Iohannis