Primul oraș din România care impune obligativitatea purtării măștii la 100 de metri în jurul școlilor

Primul oraș din România care impune obligativitatea purtării măștii la 100 de metri în jurul școlilor

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați a decis sâmbătă că, începând de luni, purtarea măștii de protecție pe o rază de 100 de metri în jurul unităților de învățământ din județ este obligatorie.

”De luni, purtarea măştii devine obligatorie în zona şcolilor şi pe o rază de 100 metri în jurul acestora”

Prefectura Galaţi a anunțat că începândde luni, 5 octombrie 2020, purtarea măştii de protecţie devine obligatorie în perimetrul unităţilor de învăţământ şi pe o rază de 100 metri în jurul acestora, potrivit unei decizii adoptate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

„Începând cu data de 05.10.2020 purtarea măștii de protecție pe o rază de 100 m în jurul unităților de învățământ din județul Galați, precum și în perimetrul acestora este obligatorie”, se arată în decizia CJSU Galați.

Hotărârea ca masca de protecție să devină obligatorie şi în jurul unităţilor de învăţământa fost luată în urma creșterii numărului de infectări la nivelul unităților de învățământ din județul Galați.

Conform datelor oficiale, judeţul Galaţi a ajuns să numere, de la debutul pandemiei, 4.341 de persoane testate pozitiv cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2, dintre care 3.598 s-au vindecat , în timp ce 181 au decedat în urma infectării cu malaria respiratorie.

Focare de Covid-19 în județul Galați

De curând,Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a declarat focar de coronavirus la Primăria municipiului Galaţi, după ce patru angajaţi au fost confirmaţi cu COVID-19.

Potrivit autorităţilor din judeţul Galaţi, patru angajaţi ai Primăriei municipiului au fost confirmaţi cu coronavirus, conformNews.ro.

Cei patru alături de alţi nouă colegi ar fi mers recent într-o locaţie, cu un microbuz în interes de serviciu, ulterior venind confirmările.

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a început să efectueze o ancheta epidemiologică și a luatmăsuri la nivelul Primăriei Galaţi.

Și lao fabrică de confecţii din localitatea Vînători a fost declarat focar de coronavirus, după ce21 de persoane din rândul angajaților au fost testate potzitiv cu noul virus ucigaș.