Raluca Turcan: Școala online i-a schimbat comportamentul copilului meu. A devenit mai introvertit, mai puțin comunicativ și inclusiv mai îndreptat spre leneveală (VIDEO)

Raluca Turcan: Școala online i-a schimbat comportamentul copilului meu. A devenit mai introvertit, mai puțin comunicativ și inclusiv mai îndreptat spre leneveală (VIDEO)

Vicepremierul Raluca Turcan a vorbit miercuri, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician” despre neajunsurile învățământului online, precizând că, în calitate de mamă a observat că propriul copil a devenit mai introvertit și mai puțin comunicativ de când face cursuri exclusiv online.

Raluca Turcan: Criza și-a pus amprenta și asupra copiilor. Școala online i-a schimbat comportamentul copilului meu

”Aici sunt într-o dublă calitate – și de om politic, decident, și de mamă. Nu pot să nu fiu sinceră și să vă spun că școala online i-a schimbat comportamentul copilului meu. A devenit mai introvertit, mai absent, mai puțin comunicativ și inclusiv mai îndreptat spre leneveală. Și aici apare provocarea pentru diriginți, pentru învățători, pentru profesori, în general, să facă aceste ore mai atractive și chiar să introducă partea de consiliere, să le explice copiilor ce se întâmplă și cum ar trebui să se adapteze la această perioadă. Fără să fie luată în derâdere, există și provocarea pentru profesorii de sport. Mi-am surprins copilul ținând mâinile la cap și făcea abdomene stând pe scaun. I-am spus «dragul meu, ia aceste ore de sport, exact ca pe orele de la școală și încearcă să stai pe covor și să faci exerciții». Aici trebuie îndemnați profesorii de sport să le explice că micile exerciții și mișcarea zilnică pot să-i mai scoată pe copii din această stare dificilă. Până la urmă, criza și-a pus amprenta și pe ei”, a declarat Raluca Turcan.

Anunțul Ralucăi Turcandespre achiziția de tablete pentru elevi

Totodată, Raluca Turcan a precizat că a fost deschis un program de finanțare din fonduri europene în care există deja solicitări de aproximativ un milion de tablete.

”Noi am derulat, prin Ministerul Educației, o achiziție de 250.000 de tablete. (…) Acest necesar a fost la așa-zise evaluări ale inspectorilor și directorilor, privind copiii care nu au echipamente electornice. Nouă ni s-a părut la început că suma este destul de mică și, de aceea, în paralel, am deschis un program pe fonduri europene prin care am plecat de la 100 de milioane, bani de decontare a achiziției de tablete și dispozitive electronice, cumpărate de școli sau primării. Până în acest moment, plecând de la un plafon de 100 de milioane de euro, avem solicitări de aproximativ un milion de tablete, în valoare de 350 de milioane de euro și, cel mai probabil, lăsând toate proiectele depuse să fie verificate și aprobate, vom ajunge la o sumă de aproximativ 500 de milioane de euro pentru peste un milion de tablete”, a mai spus Raluca Turcan.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului