Una dintre rețetele de compot de cireșe fără conservați se pregătește destul de ușor, iar durata de păstrare a acestuia ajunge și la trei ani.
Cireșele fac parte din categoria fructelor care au proprietăți benefice pentru sănătate, având totodată un conținut bogat de vitamina C și alte substanțe utile organismului.
De asemenea, calitatea somnului poate fi îmbunătățită de consumul de cireșe.
Pentru un compotul de cireșe aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Pregătirea compotului de cireșe începe prin spălarea și curățarea foarte bine a cireșelor. De recomandat este să faceți acest lucru în mai multe ape reci.
Cireșele trebuie să fie alese cu atenție, pentru că una singură stricată va afecta întregul borcan.
Pentru conservarea compotului puteți folosi borcane de 400 sau 800 de ml.
Atenție trebuie oferită și modului în care sunt așezate borcanele pe tavă, întrucât acestea nu trebuie să fie lipite. Atunci când se toarnă siropul, borcanele trebuie să fie așezate pe o altă suprafață metalică pentru ca aceasta să preia șocul termic.
După adăugarea siropului în borcane, acestea trebuie înfiletate strâns.
Tava cu borcanele de compot de cireșe se dă la cuptor la 150 de grade, potrivit Antena3.ro.
Vom observa dacă borcanele sunt conforme depozitării în cămară abia atunci când sunt complet reci.
Fiecare capac al borcanelor are o porțiune circulară ușor ridicată, care, dacă sterilizarea a fost realizată corespunzător, atunci când produsul va fi rece, va fi atrasă spre interiorul borcanului.