Șase migranți, prinși la Vama Nădlac II, în remorca unui TIR: Bărbații voiau să treacă ilegal frontiera

Șase migranți, prinși la Vama Nădlac II, în remorca unui TIR: Bărbații voiau să treacă ilegal frontiera
Foto: renasterea.ro

Polițiștii de frontieră au prins, în noaptea de luni spre marți, cinci turci şi un sirian care încercau să treacă prin Vama Nădlac II, ascunși în remorca unui TIR care transporta poliester în Ungaria, informează News.ro.

TIR-ul era condus de un cetățean turc în vârstă de 53 de ani, care a susținut că nu știe cum au ajuns cei trei bărbați în remorca TIR-ului aău. Potrivit documentelor de însoțire, a mărfii, în vehicul se aflau role de poliester din Turcia care trebuiau să ajungă la o firmă din Ungaria.

”La controlul fizic al autovehiculului, politiştii de frontieră au observat modificări la sigiliului vamal aplicat mijlocului de transport, motiv pentru care au deschis compartimentul de marfă al acestuia. Astfel, în interior au fost descoperiţi şase bărbaţi”, potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră Arad.

Cei șase migranți au declarat că voiau să ajunsă în Spațiul Schengen, dar nu aveau vizele necesare, așa că au recurs la această metodă. Ei sunt cercetați acum pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, în timp ce şoferul este cercetat pentru complicitate.

Urmăriți B1TV.ro și pe