Sorin Cîmpeanu: Testele de salivă pentru elevi sunt conforme. Angajații care le ambalează vor beneficia de zile de concediu (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: Testele de salivă pentru elevi sunt conforme. Angajații care le ambalează vor beneficia de zile de concediu (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Sorin Cîmpeanu neagă după acuzațiile conform cărora testele achiziționate pentru elevi ar fi fost ambalate neconform și fără instrucțiuni. Problemele au fost semnalate de senatorul USR Ștefan Pălărie.

Ministrul Educației a confirmat că testele sunt conforme și acesta este modul obișnuit de livrare în toată lumea, atunci când este vorba de cantități mari, și în Germania, și în alte state europene. 

„S-au primit 6,5 milioane de teste. Inspectoratele Județene au primit ceea ce s-a achiziționat, adică două tipuri de teste până acum. Unele ambalate la cutii de câte 25, altele ambalate la cutii de câte 50. Fiecare cutie conține câte un pliant de instrucțiuni, cât și un certificat de conformitate.

Afirmația cum că nu sunt conforme este falsă. Astfel de afirmații trebuie taxate, inclusiv penal, pentru că achiziția făcută la nivel guvernamental s-a făcut cu deținerea certificatului de conformitate. Vă mai spun ca am discutat la IGSU, iar doctorul Raed Arafat ne-a confirmat că așa se livrează testele în toată lumea, atunci când este vorba de cantități mari, și în Germania, și în alte state europene.

Inspectoratele Școlare Județene se implică în ambalarea testelor de salivă

Aș vrea să vă spun că există deja Inspectorate Școlare Județene, care au rezolvat problema, ambalând individual aceste testeDe asemenea, fiecare teste o să fie însoțit de o copie a instrucțiunilor și o copie a certificatului de conformitate.”

În plus și cu certificatul de conformitate, ca să nu mai auzim astfel de informații false, că nu sunt conforme. Ele sunt conforme. Instituțiile statului, în următoarea ordine: Agenția Națională a Medicamentului, Oficiul Național de Achiziții Centralizate, IGSU și-au asumat această conformitate”, a transmis Cîmpeanu într-o intervenție la Antena3. 

Angajații care ambalează teste de salivă vor beneficia de zile de concediu

„Vom filma un material de suport video cu metoda prin care se efectuează testele, ca instrucțiunile să fie ușor înțelese de toți cei care doresc administrarea acestor teste. Acei colegi din învățământ care fac aceste efort [n.r. de a ambala testele], în interesul siguranței sanitare în scoli, în  aceste zile libere pentru toată lumea, vor fi compensați cu zile de concediu, în conformitate nivelul de implicare de care au dat dovadă„, a declarat ministrul Educației, pentru B1 Tv.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Problemele descoperite la livrarea testelor

Senatorul Ștefan Pălărie a făcut mai multe acuzații legate de modul de ambalarea a componetelor de testare. Practic, cadrele didactice vor fi cele care vor trebui să „asambleze” fiecare componentă a testelor.

Testele de salivă au ajuns în şcoli în cutii mari de carton în care se găsesc 50 de beţişoare într-o pungă, 50 de căpăcele într-o pungă, 50 de flacoane într-o pungă, 50 de pliculeţe cu substanţă într-o pungă. Făra instrucţiuni, fără prospect. Noaptea minţii!”, au fost declarațiile senatorului USR, Ştefan Pălărie.

Ultima oră
01:17 - Virgil Popescu: În cursul acestei primăveri va ieşi primul gaz din Marea Neagră, deci vom mai avea un surplus în iarna viitoare de un miliard de metri cubi (VIDEO)
00:20 - Două tâlhării petrecute la câteva ore distanță în București. „Cine îi protejează pe oamenii aceştia lipsiți de apărare? Nimeni!”
00:00 - Florin Cîțu a susținut că decizia renunțării la certificatul verde COVID la locul de muncă i-a aparținut ministrului Sănătății, Alexandru Rafila
23:53 - Cazul „Novak Djokovic” se repetă și în baschet. Un superstar din NBA, interzis pentru că refuză vaccinul anti-COVID
23:28 - Florin Cîţu, despre facturile calculate greșit: Dacă a fost intenţionat, toată conducerea trebuie să zboare / ANRE trebuie să prezinte un raport de activitate mai ales pe ultimul an
23:04 - Adrian Câciu: România pregătește impozitarea multinaționalelor cu 15% pe profit. Ambiția noastră e să putem fi gata de a aplica acest plafon chiar de la 1 ianuarie 2023
22:47 - Mascații au intrat în casele interlopilor Duduianu. 10 suspecți, luați la secție
22:36 - Florin Cîţu: Aş vrea mai mult fair-play de la partenerii de guvernare / E nevoie de coaliţie să trecem prin acest moment dificil şi nu vreau ca PNL să fie cel care aruncă în aer această coaliţie
22:09 - Florin Cîţu, reacție la acuzația de plagiat adusă lui Nicolae Ciucă: Premierul va trebui să clarifice situaţia în faţa românilor, ca să nu devină o vulnerabilitate
21:57 - Numirea noului selecționer, pe ultima sută de metri. Două nume se mai află în cursă. FRF ar putea face anunțul cel mare miercuri