Traian Băsescu, despre ancheta Parchetului General pe alegerile din 2009: Parchetul General "a făcut niște jocuri" pentru blocarea comisiei parlamentare (VIDEO)

Traian Băsescu, despre ancheta Parchetului General pe alegerile din 2009: Parchetul General "a făcut niște jocuri" pentru blocarea comisiei parlamentare (VIDEO)

Traian Băsescu a reacționat luni după anunțul Parchetului General de demararea a unei anchete penale pe subiectul întâlnirilor dezvăluite de Dan Andronic din timpul alegerilor prezidențiale din 2009. Fostul președinte a lăudat partea bună a acestei decizii, și anume că Parchetul poate obliga mai multe persoane să fie audiate ceea ce comisia parlamentară nu putea, dar a criticat momentul ales pentru începerea anchetei.

"Știu sigur că în conformitate cu decizii ale Curții Constituționale, o comisie parlamentară nu poate obliga pe cineva să se prezinte în fața ei. Problema este că din punct de vedere al eficienței, cei care sunt în Parchet, la servicii, putea foarte bine să nu se prezinte. Din acest motiv eu am susținut la un moment dat că ar fi bine să fie o anchetă a Parchetului.

Acum însă, momentul în care au anunțat începerea unei anchete la Parchet mi se pare nepotrivit penturu că știm toți că în momentul în care Parchetul preia o anchetă trebuie să înceteze ancheta parlamentară. Se pare că Parchetul General a făcut niște jocuri, după ce s-a votat înființarea unei comisii au anunțat ei că încep o anchetă parlamentară, deci este clar că a fost blocată comisia parlamentară", a afirmat Traian Băsescu, care a mai precizat că el a cerut din prima zi de după apariția dezvăluirilor demararea unei anchete.

Traian Băsescu, despre ancheta Parchetului General pe alegerile din 2009: Parchetul General "a făcut niște jocuri" pentru blocarea comisiei parlamentare

#DIRECT_ONE_p33ubi#