Un bărbat din Maramureș, inclus pe lista celor mai periculoși violatori din 19 state europene

Un bărbat din Maramureș, inclus pe lista celor mai periculoși violatori din 19 state europene
Foto: politiaromana.ro

Un bărbat din județul Maramureș figurează pe lista celor mai periculoase persoane din Europa, fiind căutat de Poliție pentru comiterea unor infracțiuni de natură sexuală. Ioan Grad, în vârstă de 56 de ani, din Vișeu de Sus, a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru viol, lipsire de libertate, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice și este urmărit de autorități, informează Poliția Română printr-un comunicat de presă.

Bărbat din Vișeu de Sus, căutat pentru comiterea de infracțiuni de natură sexuală: Este inclus pe lista celor mai periculoși violatori din 19 state din Europa

Reprezentanții Poliției fac apel astfel la sprijinul cetățenilor pentru găsirea acestuia, dar și a altor infractori căutați pentru infracțiuni de natură sexuală. Totul în cadrul unei campanii desfășurate la nivelul a 19 state europene, cu scopul de a crește gradul de informare.

”Poliția Română, alături de agențiile de aplicare a legii din alte 18 state europene și Europol, lansează la o campanie de creștere a gradului de informare publică, în scopul prinderii persoanelor căutate pentru săvârșirea de infracțiuni de natură sexuală.

Unele dintre cele mai periculoase persoane din toată Europa, căutate pentru săvârșirea de infracțiuni de natură sexuală, sunt în atenția polițiștilor.

Pentru a aduce agresorii sexuali în atenția publicului, a fost lansată o campanie de informare, în 19 state europene, prin care oamenilor li se cere sprijinul în scopul depistării unora dintre cele mai periculoase persoane, căutate pentru săvârșirea de infracțiuni de natură sexuală”, transmit reprezentanții Poliției Române printr-un comunicat de presă.

Campanie europeană în scopul prinderii persoanelor urmărite pentru infracțiuni sexuale

La această campanie participă agenții de aplicare a legii din Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, România, Spania, Suedia și Regatul Unit al Marii Britanii.

În acest context, 19 persoane din statele menționate, care sunt suspectate sau condamnate pentru comiterea unor infracțiuni de natură sexuală, au fost alese să apară, pentru mai multe săptămâni pe site-ul european al urmăriților most wanted – www.eumostwanted.eu.

”Dacă recunoașteți vreuna dintre persoanele căutate sau aveți date despre ea și le furnizați poliției, veți contribui la o Europă mai sigură. Informațiile pot fi transmise și în mod anonim, prin intermediul site-uluiwww.eumostwanted.eu, iar Europol le va pune la dispoziția autorităților din țările respective”, este apelul lansat de Poliție la adresa românilor, cu precizarea că în urma campaniilor similare care au avut loc în anii trecuți, informațiile primite de la cetățeni au dus la prinderea și arestarea a 91 de persoane urmărite de diferite state.

Așadar, persoana urmărită de Poliția Română, în această campanie, este Ioan Grad, din Vișeu de Sus. Bărbatul are următoarele semnalmente: înălțime – 1,90 metri, greutate – 130 de kilograme, robust, ochi albaștri, păr șaten, chelie frontală.