Un francez dat în urmărire internațională pentru omor a fost prins la București. Bărbatul era căutat de autoritățile spaniole

Un francez dat în urmărire internațională pentru omor a fost prins la București. Bărbatul era căutat de autoritățile spaniole
Foto simbol: Pixabay

Un cetățean francez de 35 de ani, dat în urmărire internațională la solicitarea autorităților spaniole, a fost prins în București. Bărbatul era căutat pentru că în februarie 2021 a lovit o persoană până când aceasta a murit, iar apoi a abandonat-o pe marginea unei autostrăzi pentru a crea impresia că victima ar fi decedat din cauza unui accident rutier, transmite News.ro.

Un cetățean francez dat în urmărire internațională pentru omor a fost prins la București

Francezul a fost găsit miercuri, la București, de către Polițiștii Direcției de Investigații Criminale, a precizat Inspectoratul General al Poliției.

„La data de 27 februarie 2021, bărbatul, împreună cu alte persoane, ar fi lovit o persoană, până când a decedat, ulterior, abandonând-o pe marginea unei autostrăzi, pentru a crea aparenţa că victima şi-ar fi pierdut viaţa în urma unui accident rutier”, a menționat IGP.

Bărbatul a fost dus la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București. Procurorul de serviciu a dispus reținerea francezului pentru 24 de ore, urmând ca acesta să fie prezentat joi în fața instanței cu propunere de arestare preventivă, în vederea predării.