Un incendiu a făcut pagube însemnate într-o comună din Sibiu! Trei gospodării afectate și cinci tone de furaje distruse. Lichidarea flăcărilor a durat câteva ore

Un incendiu a făcut pagube însemnate într-o comună din Sibiu! Trei gospodării afectate și cinci tone de furaje distruse. Lichidarea flăcărilor a durat câteva ore
Foto simbol: Pixabay

Un incendiu a provocat pagube însemnate în comuna Bârghiș din județul Sibiu, afectând trei gospodării și distrugând 5.000 de kilograme de furaje. În plus, o femeie a suferit un atac de panică și a avut nevoie de îngrijiri medicale, transmite Agerpres.

Trei gospodării afectate și cinci tone de furaje distruse din cauza incendiului din Bârghiș

Purtătoarea de cuvânt din Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu, Andreea Ștefan, spune că incendiul a afectat trei gospodării.

„Trei gospodării din comuna Bârghiş au fost afectate de incendiu din cauza unui aparat lăsat sub tensiune într-o anexă gospodărească. (…) Pagubele au fost însemnate. (…) În gospodăria de unde a pornit incendiul au ars anexele pe o suprafaţă de circa 100 mp, aparate electrice şi materiale plastice şi lemnoase depozitate; acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp; 5.000 kg de furaje. În gospodăria învecinată de o parte a ars partea laterală a şurii şi materiale plastice şi lemnoase depozitate în interior”, a precizat Andreea Ștefan.

„O femeie (vecina) de circa 50 de ani a suferit un atac de panică şi a primit îngrijiri medicale, fiind transportată ulterior la CPU Agnita. În gospodăria învecinată de cealaltă parte a ars partea laterală a şurii pe aproximativ 50 mp. (…) Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs de un aparat lăsat sub tensiune”, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Potrivit ISU Sibiu, proprietarii casei care a ars dormeau, așa că incendiul a fost observat de vecini, ei fiind cei care au sunat la 112. La fața locului au intervenit 18 pompieri militari și mai mulți voluntari ai ISU din Bârghiș.

Lichidarea flăcărilor s-a întins pe câteva ore. În tot acest timp, pompierii au reuşit să salveze mai multe animale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo