Mercur retrograd în Scorpion și Balanță. Cum sunt afectate zodiile

Mercur retrograd în Scorpion și Balanță. Cum sunt afectate zodiile

Urmează o perioadă de mari incercări pentru toate zodiile, potrivit astrologilor. În perioadă 14 octombrie – 3 noiembrie, Mercur va fi aparent retrograd în două semne zodiacale: Scorpion și Balantă.

Ce inseamnă Mercur retrograd

Deoarece Mercur este planetă situată cel mai aproape de Soare, orbită să este mult mai scurtă decât cea a Pămantului.Aproximativ de trei sau patru ori pe an, planetă Mercur se deplasează de-a lungul Pămantului, și anume atunci când experimentăm o perioadă retrogradă de Mercur.

Acest fenomen denumit MERCUR RETROGRAD este unul dintre puținele care afectează pe toată lumea într-un mod destul de uniform, iar efectele sale sunt mereu evidente.

Mercurul guvernează toate tipurile de comunicare, inclusiv ascultarea, vorbirea, invătarea, citirea, editarea, cercetarea, negocierea, vânzarea și cumpărarea.

Deși aceste perioade de retrogradare ale Mercurului pot fi frustrante, ele sunt adesea utile, pentru că ne permit să reevaluăm, să revizuim, să readaptăm și să ne reproiectăm planurile.

Perioadă în care Mercur va fi retrograd în Scorpion și Balantă

Este o perioadă în care domeniile patronate de planetă Mercur merg anapoda, producându-se tot felul de evenimente neobișnuite sau nefirești.

Pe14 octombrie 2020, oră 4:05,ora României, Mercur își începe mișcarea aparent retrograda de pe gradul 11:40 Scorpion și termină această aparentă întoarcere în timp în data de 4 noiembrie, pe gradul 25:54 Balanța.Prima și ultima zi (14 octombrie și 4 noiembrie)a lui Mercur retrograd sunt de obicei zile provocatoare, se schimbă traseul, ritmul.

„Ori de câte ori Mercur este retrograd, oportunitățile nu lipsesc dar ele sunt legate de repararea unor erori din trecut. Dacă fizic nu putem merge în trecut, energetic, o planetă retrograda are capacitatea de a scormoni trecutul și ne spune“Repara aici!””, scrie astrocafe.ro.

Mercur retrograd începe în semnul Scorpion(gradul 11:40)si ne transformă în detectivi care se întorc încă o data să investigheze o problemă aparent rezolvată. Secretele, afacerile murdare devin vizibile în această perioadă.

Din 27 octombrie, Mercur re-intră în semnul Balanței și devine “profesorul“ care corectează o relație, o lege, o căsnicie, o alegere greșită, o uniune greșită.

„Comunicarea în doi poate fi destul de grea, un cuvânt poate rupe o relație, un cuvânt poate da viață unei relații vechi, dar trebuie să știți că reuniunea nu va fi permanență, nu cumpărați nici un inel. Mercur retrograd este renumit pentru refacerea unei relații vechi dar este o magie în ton cu “n-a dansat decât o toamnă “.”, scrie sursă citată.

Cum sunt afectate zodiile de Mercur retrograd

Nu sunt avantajați nativii născuți în Gemeni și Fecioară, care vor resimți toată perioadă de retrogradare mercuriană că un continuu blocaj, în care nu vor reuși să se manifeste așa cum ar dori.

Deoarece Mercur retrograd începe pe gradul 11:40 Scorpion, perioadă 14-27 octombrie poate fi mai grea pentru Scorpionii, Taurii, Leii , Vărsătorii născuți în prima decadă a acestor semne sau pentru cei care au planete în Scorpion. Mercur retrograd în Balanța se o