Radu Banciu, la 28 de ani de la descoperirea internetului: Cum ar fi fost dacă îl aveam pe vremea lui Ceauşescu? (VIDEO)

Radu Banciu, la 28 de ani de la descoperirea internetului: Cum ar fi fost dacă îl aveam pe vremea lui Ceauşescu? (VIDEO)

Radu Banciu a vorbit în ediţia de luni seară a emisiunii Lumea lui Banciu despre împlinirea a 28 de ani de la descoperirea internetului şi cum a influenţat acesta omenirea.

„Astăzi sărbătorim 28 de ani de la descoperirea internetului, chiar dacă sunt mai multe date despre care se spune că sunt de naştere a celei mai mari descopriri din istoria omenirii, totuşi să ne mândrim că suntem contemporani cu aceasta. Internetul, cel care a modificat până la urmă evoluţia societăţii din temelii şi probabil că o va mai modifica pentru că era streamingului probabil că va putea să depăşeasca ca amploare cea a internetului deoarece este mai uşor să te uiţi la videoclip sau la ceva în desfăşurare decât să cauţi să citeşti o ştiri.
Internetul este responsabil pentru multe pe această planetă, pentru moarte înainte de vreme, pentru abandonul lecturii în formatul obişnuit, chiar dacă se poate citi şi pe internet. Pe internet se poate face orice. (…)

Trebuie să fim mândri de asta, chiar dacă nu avem niciun merit, că suntem contemporani cu această descoperire întrucât noi care am trăit în anii copleşitori ai dictaturii comuniste ne dădeam seama ce ar fi fost internetul pe atunci. Să zicem că internetul să fi fost disponibil din 1982. Evident că la cum arăta România pe atunci, internetul ar fi fost restricţionat şi nu am fi avut acces decât la un internet din ăsta de tip naţional precum au chinezii sau nord-coreeni din ăstia nomenclaturişti. În sensul în care aveam doar informaţii despre Ceauşescu, ar fi fost o frustrare teribilă asta.”, a comentat Radu Banciu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags: