Cine e de vină pentru „regresul uluitor” al României? Scurt istoric prezentat de Radu Banciu „pentru Tudor Chirilă și proștii ca el” (VIDEO)

Cine e de vină pentru „regresul uluitor” al României? Scurt istoric prezentat de Radu Banciu „pentru Tudor Chirilă și proștii ca el” (VIDEO)

Tudor Chirilă a postat, miercuri, un mesaj în care i-a îndemnat mai ales pe tineri să iasă la vot. A explicat cauzele absenteismului și argumentele pentru care cetățenii nu trebuie să fie indiferenți la viața politică din comunitățile lor. Radu Banciu, în schimb, nu a fost deloc de acord cu mesajul artistului. În ediția de joi a emisiunii Lumea lui Banciu, jurnalistul a explicat cine anume sunt aceste persoane din societatea civilă care lansează mesaje de mobilizare la vot și ce anume le motivează. Și, pentru a-i demonstra lui Tudor Chirilă și celorlalți ca el de ce se înșală, a povestit pe scurt cine a condus România în ultimii 30 de ani, deci cine este, de fapt, de vină pentru felul în care arată țara noastă acum.

Radu Banciu, despre „toți chiorii ăia care au intrat în politică pentru cauze pierdute, pentru niște infractori, pentru niște dobitoci”

Radu Banciu a spus că, în general, persoanele publice care îndeamnă cetățenii să iasă la vot sunt reprezentanți ai Dreptei în societatea civilă, care își închipuie că România e subdezvoltată doar din cauza PSD.

„Tot auziți în aceste zile și auzim și noi – e greu să scăpăm – de îndemnurile unor compatrioți la a ieși la vot. De exemplu, am văzut azi, ca nuca în perete se potrivește, acest Tudor Chirilă. Nu știu care e meseria lui, care e funcția lui, nu-l înțeleg de ce vine el să spună oamenilor pe rețele sociale, dac-o mai fi cunoscut, că-l cunoștea lumea pe tac-su, nu înțeleg care este menirea lui de a-i trimite pe oameni la vot.

De obicei, atunci când sunteți chemați la vot, cei care o fac nu sunt PSD-iști. Asta e, conform unor statistici persoanale. Totdeauna cei care sunt intrigați de absența tinerilor, în general, la vot… Acest gen de apel e făcut de un reprezentant de Dreapta din societatea civilă, de regulă cunoscut, de regulă un imbecil din ăsta care s-a dus pe un culoar greșit”.

Jurnalistul a continuat apoi prin a spune că toți acești simpatizanți ai Dreptei care au chemat lumea la vot s-au fript: cu toții și-au dat seama că au intrat în politică pentru niște infractori, pentru niște dobitoci.

„Vă amintesc că absolut toți, de la Pleșu – care la un moment dat se gudura pe lângă Traian Băsescu – și toți marii oameni cu notorietate din România care au intrat în politică, dar absolut toți s-au fript, și-au dat seama că au făcut numai prostii, numai greșeli. Alde Tudor Gheorghe, dar toți chiorii ăia care au intrat în politică pentru cauze pierdute, pentru niște infractori pentru niște dobitoci. S-aubăgat din prostie, din plictiseală, pentru că nu-i ducea capul. Deși aveau din ce trăi, aveau notorietate și așa mai departe. Ca să vedeți cât de idioți sunt…”

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Radu Banciu: Noi nu suntem conduși de PSD în această degringoladă națională, ci de PNL

Banciu a început apoi să facă portretul personajului care îndeamnă oamenii să iasă la vot. A explicat apoi de ce e greșită ideea că România e pe fundul prăpastiei doar din cauza PSD.

„Dar, ca să mă întorc acum la genul ăsta de personaj, care, în loc să facă ceva util se adresează aiurea societății. Eu vreau să fac portretul tip al acestui individ: el e de obicei de ”dreapta” – cu ghilimele că nu există Dreapta în România. Îndeamnă unul care e anti-PSD și care consideră că, din cauza absenteismului tinerilor, ajunge PSD la putere și de asta România merge prost.

Noi acum avem un guvern liberal 100% și care nu a reușit în niciun fel să ne scoată la liman, nici măcar să ne îndrume cetățenește în această pandemie. Dimpotrivă: s-au furat măștile pentru persoanele cu handicap, pentru cele nevoiașe. S-a deschis dosar penal la adresa lui Nelu Tătaru și a găștii lui. Unde au ajuns alea 103 milioane de măști?

Vă imaginați unde e România? O țară care fură măștile persoanelor nevoiașe și care fură cornul copiilor în aceeași pandemie. Asta e țara pentru care mergem noi la vot!”

Radu Banciu a ținut apoi să sublinieze că România e condusă de aproape un an de PNL, dar nu o duce deloc mai bine.

„Deci suntem sub un guvern PNL, care nu a făcut decât să ne determine să ne smulgem părul din cap de câtă prostie a adunat. Conform clasei politice, nu a existat un guvern mai tolomac decât ăsta în istoria României în ultimii 30 de ani. Eu nu zic că e așa, dar circulă vorba asta.

Noi nu suntem conduși de PSD în această degringoladă națională, ci de PNL!”

Scurt rezumat al istoriei postdecembriste a României. De la PSD, care „a pus japca pe noi”, la „nătărăii de liberali”

Radu Banciu a făcut apoi un mic rezumat al ultimilor 30 de ani, pentru a-i demonstra lui Tudor Chirilă, dar și altora ca el, că vina pentru halul în care a ajuns România nu e doar a PSD.

„Acum haideți să facem, pentru Tudor Chirilă și proștii ca el, un exercițiu simplu. Că, spre deosebire el și de alți șnapani, noi am trăit în România 30 de ani.

Deci în 1990 a fost ales Ion Iliescu, că nu ne-am dus la vot sau pentru că s-au dus prea mulți proști. În 1992 a fost ales Ion Iliescu, că nu ne-am dus la vot, pentru că deja ne băgam picioarele. În 1996, după șase ani de calvar cu FSN, l-am ales pe prostul ăla de țap. V-am povestit că eram în studenție și am votat cu Emil Constantinescu cu ambele mâini. Eu credeam, în naivitatea mea, atât eram de cinstit și de corect, că de a doua zi pe străzile Clujului n-o să mai fie hârtii, că România trece într-o altă galaxie. Aceeași mizerie, evident! Peste 4 ani, în 2000, România rădea de pe fața pământului patru ani mizerabili de Convenție Democrată parcă mai răi decât ăia șase ani de Iliescu.

Deci asta a fost, dragă domnule Tudor Chirilă și alți proști ca tine, prima mare lovitură pe care ne-a dat-o Dreapta românească. Asta mă face că cred că Radu Câmpeanu sau Ion Rațiu – cu acoliții lor, nite derbedei – s-ar fi făcut de râs exact la fel. Vorba lui Petre Țuțea: ”suntem un popor de cretini!”.

Au început vremurile mai grele: a revenit Iliescu, era și Corneliu Vadim Tudor, a venit Adrian Năstase apoi. Era perioada aia cruntă, în care România a regresat uluitor. PSD a pus japca pe noi. Au mai urmat guverne precum cel al lui Tăriceanu, care era liberal atunci.

Iar au fost și momente în care am crezut că așa-zisa Dreaptă poate să mai rezolve lucrurile. Dar intrasem pe un făgaș greșit. Au urmat cele două mandate ale lui Traian Băsescu care nu au reprezentat absolut nimic din punct de vedere al dezvoltării României. Justiția a fost moartă până spre finalul celui de-al doilea mandat al lui Băsescu, când europenii ne-au dat, în sfârșit, deșteptarea și am început să arestăm. Apoi lui Băsescu i-a părut rău, i s-a terminat al doilea mandat, a regretat că a fost de partea Justiției și de atunci Ponta, Dragnea, Dăncilă, Grindeanu, Tudose, Cioloș, numai rebuturi, iar acum, în sfârșit – am și spus la vremea respectivă – evident că aveam dreptul, ca toți românii să luăm o plasă de vreo 30 de ani cu nătărăii de liberali. Ceea ce iată că ni se întâmplă de aproape un an”.

Înapoi în prezent

„Acest guvern liberal face cele mai mari bazaconii, de a și fost comparat în presă cu guvernul mandam Dăncilă, care era considerat, evident, cel mai retardat guvern din ultimii 30 de ani. Dar iată că performanțe similare pot fi obținute și de vajnicii liberali!

Să nu credeți că dacă mergeți la vot, cum vă îndeamnă ăștia, va schimba cu vreo uncie starea României”, a concluzionat Radu Banciu.

Argumentele lui Tudor Chirilă, pentru care românii trebuie să iasă la vot, pot fi citite AICI.

Ultima oră
22:41 - Mecanicul locomotivei responsabil pentru accidentul de la Fetești a fost reținut. Acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul incidentului
22:17 - Sepsi Sfântu Gheorghe, a doua echipă românească eliminată la penalty-uri din Conference League. Spartak Trnava merge mai departe după două remize
22:07 - Bilanț tragic în Turcia din cauza incendiilor în apropiere de Antalya. Mai multe hoteluri au fost evacuate
22:02 - Natalia Gavrilița, candidata PAS la funcția de premier al Republicii Moldova. Cine este femeia propusă de pro-europeni pentru a conduce viitorul guvern de la Chișinău
21:40 - AUR solicită demisia lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, după ce zeci de copii au stat blocaţi mai multe ore în câmp, în trenul Mangalia-Arad
21:35 - Victor Negrescu: Cred că inclusiv dreapta are oameni care pot face mai multe pe fonduri europene decât Ghinea. Dacă nu accesăm banii din PNRR, toată România pierde, mai ales la împrumuturi (VIDEO)
21:23 - Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, anunță că îl va sprijini pe Florin Cîțu
20:56 - Marea Britanie, Spania și Grecia, printre țările europene aflate în zona roșie. CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat (DOCUMENT)
20:47 - Centrul European pentru Controlul Bolilor avertizează: Nu călătoriţi în Mykonos, Santorini, Rhodos şi în alte 10 insule greceşti
20:35 - Intrarea în Germania, doar cu pașaport Covid din weekend. Berlinul ar urma să înăsprească condițiile de intrare în țară din cauza temerilor legate de valul 4