Radu Banciu: Tinerii habar n-au cine a fost Andrei Gheorghe, iar din publicul bătrân, prea puțin le pasă ălora de acest monument al presei românești (VIDEO)

Radu Banciu: Tinerii habar n-au cine a fost Andrei Gheorghe, iar din publicul bătrân, prea puțin le pasă ălora de acest monument al presei românești (VIDEO)

Radu Banciu a vorbit în ediția de marți a emisiunii „Lumea lui Banciu” despre moartea lui Andrei Gheorghe.

”Gheorghe cred că s-a dus de pe această lume cu lucrurile bine încheiate, cel puțin din punctul de vedere al discursului. (…) El, am înțeles din ultimele dezvăluiri, încerca să revină în prim-plan, nu-l mai voia aproape nimeni, însă, pentru că i se spunea că publicul lui dispăruse. Așa o fi. Într-adevăr, tinerii habar n-au cine a fost Andrei Gheorghe, iar din publicul ăsta bătrân, pensionar, prea puțin le pasă ălora de acest monument al presei românești, (…) un om care a deschis foarte multe drumuri și care a însemnat ceva pentru libertatea cuântului, prin cultură, prin faptul că era un om care avea spontaneitatea la el. Sunt extrem de rare aceste lucruri în presa din România, din păcate”, a comentat Banciu.

”Andrei Gheorghe era aproape uitat de lume de când se despărțise de ultimul său job. (…) Astăzi toți îl conduc cu o sfială și o recunoștință false spre groapă. (…) Un al doilea lucru la care ne pricepem este asta să nu-i iertăm după moarte două-trei săptămâni maximum, după care începe polemica pe ce a rămas. Nu-l vor ierta cu lucrurile astea, ce a lăsat în urmă, soțiile, copiii, moșteniri. (…) Să nu cumva să credeți că astea vor fi trecute într-o discreție. (…) Se va scormoni, nu se poate să nu se găsească ceva. (…) ”, a mai spus Radu Banciu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags:
Ultima oră
20:14 - Andrei Muraru, la Baza Mihail Kogălniceanu: Suplimentarea efectivelor de militari americani în România, ca parte a întăririi prezenței aliate pe flancul estic al NATO, reprezintă o prioritate
20:04 - Florin Cîțu: „Trebuie să îi asigurăm pe români că după această guvernare nu vor mai fi drumuri fără asfalt, localități fără canalizare, fără apă curentă”
20:01 - Ludovic Orban, la Constanța: Suntem poarta de est a Europei și trebuie să valorificăm la maximum acest potențial. Guvernul trebuie să susțină toate investițiile pe care le-am pornit sau care sunt în pregătire (VIDEO)
19:50 - Premierul Florin Cîțu recunoaște că reformele s-au împotmolit dar dă vina pe Parlament: “Ceea ce a ținut de Guvern am făcut”
19:33 - Rareș Bogdan: În politică e altfel decât în business sau în presă. Nu poți de unul singur, chiar de-ai fi Ronaldo, Messi sau Hagi (VIDEO)
19:27 - Biserica ortodoxă din Grecia, mesaj pro-vaccinare: „Nu conține microcipuri. Sunt teorii rupte de realitate”
19:25 - Pandemia a dublat fenomenul singurătății: Unul din patru cetăţeni ai UE se simte izolat
19:16 - Dana Budeanu s-ar fi logodit? Ce spune despre inelul de logodnă
19:16 - Florin Cîțu: Suntem pregătiți nu numai de valul 4, suntem pregătiți să depășim pandemia
18:54 - Dan Barna: Mesajul premierului, unul firesc. Ne spune că rectificarea bugetară este un subiect care se discută cu fiecare ministru în parte, cum este și logic să se întâmple