Radu Banciu, către pelerinii care nu ajung la Iași: Există și moaștele lui Ion Iliescu, un miracol viu acceptat de BOR. Pot fi pupate ușor, se ajunge cu troleibuzul (VIDEO)

Radu Banciu, către pelerinii care nu ajung la Iași: Există și moaștele lui Ion Iliescu, un miracol viu acceptat de BOR. Pot fi pupate ușor, se ajunge cu troleibuzul (VIDEO)

A început pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva, moment marcat și de Radu Banciu în ediția de luni a emisiunii "Lumea lui Banciu". Jurnalistul a vorbit despre transportul de lux oferit de evlaviosul soț al Gabrielei Firea, edilul din Voluntari, pentru 6000 de ilfoveni până la Iași.

Totodată, Banciu le-a oferit și o alternativă celor care, din varii motive, nu pot ajunge în Capitala Moldovei. el i-a îndemnat să meargă la moaștele lui Ion Iliescu, "un miracol viu acceptat și de biserică".

"Un bonus pentru 300.000 de pelerini, exact ca la Mecca. O Mecca internă și anume moaștele Sfintei Parascheva. Asta trebuie să fie o zi liberă, 14 octombrie. După părerea mea este cea mai importantă zi din România. Nu există sărbătoare mai mare decât moaștele Sfintei Parascheva, La Iași.

De fapt, ea are toată săptămâna la dispoziție. Este un fel de Premiu Nobel pentru noi.

Mii de credincioși au ajuns la Iași. Deocamdată există o singură victimă. Dintre miile de pelerini, 6000 sunt din orașul Voluntari. 15% din populația urbei a plecat la Iași. E o recompensă, ăștia l-au votat pe Pandele, iar el, din bani publici, i-a trimis pe toți acolo.

Asta e o chestiune complicată, din punctul meu de vedere. Nu știu dacă vreodată va fi anchetat Florentin Pandele, dar nu mi-e clară treaba. Pe bani publici totuși. El a pus la dispoziția dornicilor între 120 și 130 de autocare. Acestea au fost însoție de până la Iași de reprezentanți ai Poliției Locale Voluntari. Un fel de generalul Oprea. Poliția le-a deschis drumul. A fost o coloană oficială.

La Iași vorbim de temperaturi negative, iar oamenii vor sta peste noapte, vor îngheța, vor muri, vor reînvia. Este singura lor speranță în această țară. Se duc toți să pupe moaștele.

Pentru bucureștenii care din varii motive nu ajung la Iași, nu au bani, nu merge trenul…etc, exită moaștele lui Ion Iliescu. Ele pot să fie pupate mult mai ușor. Ajungi cu troleibuzul.

Înțeleg că nici biserica nu s-ar opune întrucât Ion Iliescu fiind un miracol viu are un impact și mai mare decât niște oase. Și alea discutabile la un moment dat. Știți că se vorbea că ar fi oase de câine. Eu zic că la Ion Iliescu mergeți mai la sigur, mai ales că ăsta pare să fie nemuritor. Or să pupi oasele unui nemuritor, iertați-mă, e mare lucru, un mare eneviment”, a spus Banciu.

Radu Banciu oferă o alternativă pelerinilor care nu ajung la Sfânta Parascheva: Există și moaștele lui Ion Iliescu, un miracol viu acceptat de BOR. Pot fi pupate ușor, se ajunge cu troleibuzul

#DIRECT_ONE_y0b45x#

Urmăriți B1TV.ro și pe