Radu Banciu, despre atacul PSD la justiţie: Abuzul în serviciu este cel mai grav. De aici pleacă totul! (VIDEO)

Radu Banciu, despre atacul PSD la justiţie: Abuzul în serviciu este cel mai grav. De aici pleacă totul! (VIDEO)

Radu Banciu a comentat în ediţia de joi seară a emisiunii Lumea lui Banciu atacul dat de PSD la adresa justiţiei prin acţiuni precum revocarea procurorul general Augustin Lazăr sau modificările la codurile penale.

„Din păcate sunt numai vorbe. Iată că se pot face astfel de lucruri. Dau orice fel de legi, dacă nu este ceva normal atunci dai ordonanţe de urgenţă. Este o bătălie continuă, este o lume confuză, nici nu mai ştim ce se întâmplă.

Aţi văzut foarte clar că CCR combate, la un moment dat spune că e neconstituţional să schimbi Codul Penal în asemenea hal, sunt amendamente cum e abuzul în serviciu, am spus-o şi noi, care nu pot fi excluse. Nu poţi să spui că poţi să faci abuzuri câte vrei pentru că de la abuz pleacă toate. Abuzul în serviciu este cel mai grav, pentru că asta e procedura de care nu ar trebui să se folosească un om politic sau un om care deţine puterea într-un domeniu. Prin acest abuz pe care toţi îl folosesc, când ai ajuns într-o poziţie cheie abuzezi de cei din jurul tău şi pe cei pe care vrei să îi domini. Dacă abuzul este scos, dezincriminat, înseamnă că nu mai rişti niciodată nimic. Totul pleacă de la abuz”, a comentat Radu Banciu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.