Radu Banciu, despre filmul Joker și vâlva pe care a stârnit-o: „Este o rușine la adresa civilizației umane așa ceva” (VIDEO)

Radu Banciu, despre filmul Joker și vâlva pe care a stârnit-o: „Este o rușine la adresa civilizației umane așa ceva” (VIDEO)

Radu Banciu a vorbit, în ediția de marți seară a emisiunii „Lumea lui Banciu”, despre filmul „Joker”, care a avut un număr record de nominalizări la Premiile Oscar și care, în cele din urmă, avea să îi aducă lui Joaquin Pheonix, cel care a interpretat rolul de protagonist în film, distincția pentru cel mai bun actor, respectiv luiHildur Gudnadóttir pentru cea mai bună coloană sonoră.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Radu Banciu, despre filmul Joker și vâlva pe care a stârnit-o, în direct pe B1 TV

„Tot am apucat până la urmă să văd filmul respectiv, în două părți, boierește așa, cum te uiți când ai posibilitatea să o faci – o parte azi-noapte, o parte astăzi dimineață. N-am fost foarte entuziasmat și am mai și apucat să povestesc un pic. N-aveam nevoie de un astfel de film. Ce nu înțeleg eu este – nu ce crede lumea despre el, asta e, fiecare cu părerea lui – de ce se dă nas, totuși, unor asemenea realizări. Adică, ce ni se arată acolo? Anarhie? De asta avem noi nevoie astăzi, când în Statele Unite se întâmplă ce se întâmplă pe străzi? Asta ne trebuie? Să vedem un marginal cum îi omoară pe toți și după să îi dăm premiul Oscar? Mi se pare că suntem bătuți în cap! Adică, ce? În artă, chipurile asta e artă, acolo e voie să faci orice, dar dacă vii și spui lucrurile astea la televizor într-o emisiune care nu contează, într-o țară care nu contează, iei o amendă mai mare decât poți să duci? Mai mare decât câștigi tu pe lună sau în două luni ca leafă? Asta se poate?”, a afirmat Radu Banciu.

Jurnalistul susține că filmul, unul nepotrivit pentru contextul social din SUA, „n-a fost făcut ca să câștige Premiul Oscar”

„Și ăia acolo să facă asemenea filme, într-un moment în care – scoate pistolul într-o emisiune de televiziune… După părerea mea nu e de făcut în filme. Ne-am ars de atâtea ori, mai ales în Statele Unite, unde sunt astfel de atentate nejustificate de nimic, gratuite la tot pasul. CE să înțeleagă oamenii ăia? Într-un film care a fost multi-oscarizat. Numai ăsta a luat toate. Era numai laudă, n-avea nimeni curajul să spună nimic despre el. Este o rușine la adresa civilizației umane așa ceva! Eu sunt de acord că nu e cum se spune, filmul n-a fost făcut ca să câștige Premiul Oscar, poate că nici nu trebuia să fie băgat în seamă. Sunt atâtea alte porcării de genul acesta, pe care nu le vede nimeni. Dacă se făcea în Europa de Est filmul ăsta și jucau niște amărâți d-ăștia de-ai noștri, nu lua niciun premiu, bineînțeles –dar, bă, în Statele Unite e foarte periculos să faci o asemenea porcărie în ziua de astăzi. Deși încă o dată, filmul are și niște atribute, nu te plictisești la el, că ăștia noi care ne-am uitat la zeci de seriale, la mii de seriale, cu sute de sezoane, nu înseamnă mare lucru o oră 56 (n.r. – de minute)”, a adăugat Radu Banciu.