Radu Banciu, după decesul lui George Stanca: „Deşi a fost talentat şi nu a fost impostor în meseria lui, a fost o scârbă de om” (VIDEO)

Radu Banciu, după decesul lui George Stanca: Deşi a fost talentat şi nu a fost impostor în meseria lui, a fost o scârbă de om (VIDEO)

Radu Banciu a vorbit, în ediţia de luni seară a emisiunii Lumea lui Banciu, despre jurnalistul și scriitorulGeorge Stancu care a decedat la vârsta de 71 de ani.

„Jurnalistul şi scriitorul, poetul, publicistul George Stanca, în vârstă de 71 de ani, ne-a părăsit astăzi la Spitalul bucureştean Sf. Maria, după un stop cardiac. El avea o boală cronică, posibil ciroză, din ce înţelegem noi. Era grav bolnav, dar continua însă să scrie pentru Click, ştiţi faimoasele scrisori ale lui George Stanca, unde prieteni şi duşmani ai săi primeau în fiecare zi câte o epistolă deschisă pe care marele poet o publica.

De cele mai multe ori erau nişte dulcegării la adresa relaţiilor sale, pentru că, deşi a fost talentat şi nu a fost impostor în meseria lui, a fost o scârbă de om, aşa cum poate să îl descrie o emisiune de pamflet. Un om greţos, într-adevăr, cu toate simptomele, cu toate situaţiile prin care trecea, cu toate încercările lui de a fi în anumite momente altcineva. Nu i-a reuşit foarte mult!

Eu, însă, mă simt onorat că am avut această şansă să mi se adreseze George Stanca în două rânduri. Puţini contemporani de ai mei au fost în această situaţie. De două ori mi-a scris poetul. Odată în 2010 pe vremea când realizam faimoasa emisiune de la radio, la Sport Total FM, eram cu Andi Stănescu şi țin minte că 3 ore i-am comentat acea scrisoare absolut fascinantă, pe care s-a simţit dator să mi-o trimită după ce l-am făcut oale şi ulcele, albie de porci, pe Adrian Păunescu, odată cu decesul lui. (…) Cel de-al doilea text l-am citit în emisiune, se întâmpla cu câţiva ani în urmă, am impresia că după o încondeiasem în emisiune pe Mihaela Rădulescu. A ţinut George Stancu să îmi dea replica. „, a comentat Radu Banciu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.