Radu Banciu, despre redeschiderea școlilor: Avem scenariul ecarlat, untdelemn, paprikă… Dă-le dracului de scenarii, că nu ele contează, ci culoarea din capătul lor! (VIDEO)

Radu Banciu, despre redeschiderea școlilor: Avem scenariul ecarlat, untdelemn, paprikă... Dă-le dracului de scenarii, că nu ele contează, ci culoarea din capătul lor! (VIDEO)

Radu Banciu a ironizat, în ediția de luni a emisiunii Lumea lui Banciu, ”organizarea” greoaie și alambicată a deschiderii noului an școlar, pe scenariile verde, galben și roșu, dar și incapacitatea autorităților de a le asigura elevilor tabletele necesare, deși au avut la dispoziție câteva luni.

Radu Banciu: „Păi puteau autoritățile din martie și până în septembrie să facă rost de tablete, de ustensile pentru școală? Nu puteau, bineînțeles!”

„Cică peste 2.100 de elevi, asta înseamnă undeva la 18% din localitățile aflate în scenariu roșu… Nu e doar scenariul galben, mai e și unul roșu. Mai e și scenariul ecarlat, scenariul burgund, cum zice prostul ăla de Busu. Sunt tot felul de scenarii din astea și mai ales foarte multe culori de care n-am auzit niciodată. Dă-le dracului de scenarii, că nu scenariile contează, ci culoarea din capătul lor!

Ei bine, asta înseamnă că, în acest scenariu roșu,… există scenariul untdelemn, scenariul paprikă, scenariul… sunt multe! N-au niciun dispozitiv pentru a participa la școala online.

Acum, să nu sărim chiar ca arși, trebuie să ne calmăm și noi. Păi de unde să aibă dispozitive că nu ne-am născut învățați, iar pandemia asta dracului nu durează de când e lumea și pământul. Păi puteau autoritățile din martie și până în septembrie să facă rost de tablete, de ustensile pentru școală? Nu puteau, bineînțeles! Între martie și sepembrie e cât ai respira o dată, cât ai înjura o dată, cât ai trage o flegmă sau cât ai completa un formular din ăla la Miliție. Timpul e scurt, mai ales la scara istoriei. Păi cum am putea noi să dăm vina pe Turcan, peste două veacuri, să spunem că în intervalul martie – septembri 2020 nu a putut să le aducă copiilor niște unelte din astea cu care ei să scormonească pe la școală? Nu reprezintă nimic absolut nimic”, a afirmat Radu Banciu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Monica Anisie, explicații despre achiziția tabletelor. De ce nu vor ajunge toate la elevi în timp util

Sâmbătă, ministrul Educației, Monica Anisie, a explicat, pentru B1 TV, de ce au existat întârzieri mari cu licitația pentru achiziționarea celor 250.000 de tablete și de ce deocamdată vor fi livrate doar 82.000 dintre ele.

„Din martie, m-am preocupat, am tot spus că trebuie să avem tablete. În mai am primit banii de la Guvern și i-am alocat pentru achiziționarea a 250.000 de tablete. Am dat banii către ONAC, care se ocupă de achizițile centralizate. S-a realizat destul de târziu, nu știu de ce, că noi nu putem verifica. Am aflat că e un câștigător pentru trei loturi. Deci au fost nouă loturi și au câștigat pentru trei. Sunt 82.000 de tablete. Data de 8 înțeleg de la ONAC că e ultima zi în care se pot depune contestații la licitații. Până acum nu s-au depus contestații. Dacă nu se depun, 82.000 de tablete, pe 9, înțelegem că operatorul care a câștigat începe distribuția. A fost un necesar stabilit de 250.000. El a fost transmis de inspectoratele școlare. Ele au făcut un inventar, l-au transmis la Minister și pe baza lui, noi am putut fundamenta această achiziție”,aexplicat ministrul Educației pentru B1 TV.

Scenariile de începere a anului școlar:

  • Scenariul verde: Toți elevii vor veni în clase
  • Scenariul galben: Vor reveni fizic la ore toți preșcolarii, elevii claselor primare și cei din clasele a VIII-a și a XII-a. În schimb, elevii din celelalte clase de gimnaziu și liceu vor fi împărțiți: jumătate vor veni la școală, jumătate vor sta acasă și vor asista la lecții online. La una – două săptămâni, se va face rotația între cele două categorii.
  • Scenariul roșu: Toți elevii vor rămâne acasă. Lecțiile se vor preda online
Ultima oră
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Cine sunt liberalii din Biroul Executiv al formațiunii (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)