Radu Banciu, după declarația lui Laufer: Lipsă de caracter, slăbiciune și lașitate (VIDEO)

Radu Banciu, după declarația lui Laufer: Lipsă de caracter, slăbiciune și lașitate (VIDEO)

Președintele Klaus Iohannis a respins numirea lui Ilan Laufer la conducerea Ministerului Dezvoltării. În replică, Laufer l-a acuzat pe Iohannis că este antisemit și a ținut să sublinieze că e etnic german.

Declarația lui Laufer a fost comentată și de Radu Banciu, în ediția de marți seară a emisiunii Lumea lui Banciu.

”Ce ne-a șocat la modul neplăcut e intervenția lui Ilan Laufer, care s-a văitat la televizor, dând vina pe președintele Iohannis și acuzându-l că ar fi antisemit și că nu l-a numit în această funcție. Mare lucru… Laufer nu făcuse performanță ca ministru nici pe vrema lui Mișu Tudose.
Cred că se insistă degeaba pe ideea că dacă e minoritar sau aparține comunității evreieștiun cetățean e discriminat automat. E o mare eroare, n-ar trebui ca societatea să se lase păcălită. Nu înseamnă că dacă ești evreu și nu ești numit într-un post se întâmplă din acest motiv. Ilan Laufer sau cetățenii care se consideră minoritari să nu profite, să nu facă niciodată caz de acest lucru. Dacă sunt oameni onești și serioși, n-ar trebui să invoce acest lucru că e o mare eroare.

Pornim de la ideea că președintele, care este și el minoritar, fiind reprezentant al etnicilor germani, nu poate să facă o astfel de gafă. Deci trebuie să-i dăm prezumția de nevinovăție aici, fie că vrem, fie că nu.

N-am auzit, însă, în intervenția destul de stâlcită a lui Laufer, nicio referire la prestanța sa profesională, că asta ne interesează! Și amicii noștri maghiari fac aceeași greșeală și ei o fac intenționat. Asta denotă lipsă de caracter, slăbiciune și lașitate. E ca și cum un cetățean care suferă de un handicap, toată viața să profite de acest lucru și să facă un caz din asta. Sau să ai vreo boală și să nu poți deschide gura fără să vorbești despre asta. Nu e frumos.

Mi-ar fi plăcut ca omul nostru să vorbească despre ce a făcut, să vină cu argumente nu să spună doar că și-a făcut treaba”, a afirmat Radu Banciu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.