Radu Banciu: Suntem o națiune de doi bani, care nu va ieși niciodată din sărăcie. Pe lângă faptul că suntem hoți, avem și cei mai proști ingineri (VIDEO)

Radu Banciu: Suntem o națiune de doi bani, care nu va ieși niciodată din sărăcie. Pe lângă faptul că suntem hoți, avem și cei mai proști ingineri (VIDEO)

Radu Banciu nu s-a arătat deloc impresionat de inaugurarea magistralei de metrou Drumul Taberei – Eroilor. În ediția de marți seară a emisiunii Lumea lui Banciu, jurnalistul a ținut să amintească faptul că magistrala ar fi trebui să ajungă până în Pantelimon, deci sunt mai multe stații care nici acum nu au fost construite. În opinia sa, nu vom apuca să vedem această lucrare de infrastructură gata în următorii ani, două dintre explicații fiind că politicienii sunt prea ocupați să fure, iar inginerii sunt niște incompetenți. În timpul în care românii vor termina lucrările la magistrala de metrou M5, americanii ar putea construi de la zero New York-ul. Banciu a mai ținut să amintească și de chinezi, care au construit un spital în șase zile.

Radu Banciu, despre magistrala de metrou M5: Nu va mai ajunge în Pantelimon niciodată, că noi suntem români și nu merităm să avem așa ceva

Banciu este convins că promisiunile politicienilor sunt doar vorbe goale și restul magistralei de metrou, până la Pantelimon, nu o vom vedea prea curând. Jurnalistul a mai afirmat că, în timpul în care românii se vor chinui să construiască stațiile rămase în proiect, americanii vor putea chiar să reconstruiască de la zero New Yorkul.

„Văzând această magistrală terminată, președintele a zis: ”domnule, avem bani să continuăm de aici și personal mă voi implica în acest transport public să fie, că lumea îl cere și o să fie”. Și premierul Orban a zis că Guvernul o să fie mult mai atent și nu o să mai facă greșelile trecutului. Ia să vedem ce-o să faceți, bă!

Pe lângă asta, domnul ministru al Transporturilor, Bode, s-a lăudat că vor mai fi șase stații, așa cum inițial se prevedea. Erau chiar mai multe, vreo zece până în Pantelimon. Așa trebuia să fie, o magistrală imensă e asta Drumul Taberei – Eroilor – Universitate – Iancului – Pantelimon. Până la urmă, nu va mai ajunge în Pantelimon niciodată, că noi suntem români și nu merităm să avem așa ceva. Dar s-a lăudat Lucian Bode, că nu-l costa nimic în momentele astea. Oricum el va fi oale și ulcele când va ajunge acest metrou în Piața Iancului.

Deci, după considerentele cele mai bazice, șase stații au mai promis. Asta înseamnă minimum 12 ani, timp în care New Yorkul se reconstruiește de la zero. Americanii au construit acum al doilea cel mai mare zgârie-nori din New York. În trei ani. Ei bine, în 12 ani dacă s-ar apuca de treabă, ar construi tot orașul încă o dată. Nu mai vorbim de chinezii ăia care au construit spitalul în șase zile”, a afirmat Banciu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Radu Banciu, despre inaugurarea magistralei de metrou Drumul Taberei: A fost ridicol ce s-a întâmplat

Acesta a mai spus că proiectele de infrastructură se fac greu în România și se fac doar pentru ca politicienii să fure și să se îmbogățească. Asta e, de fapt, toată miză. Și, dincolo de hoția politicienilor, o altă problemă este că inginerii noștri sunt pur și simplu incompetenți.

„României îi trebuie minim 12 ani ca să construiască șase stații de metrou. Deci acestea nu vor fi gata practic niciodată. Doi ani pentru o stație. Vă dați seama cât se va fura acolo? Că până la urmă asta e marea miză. De asta se ceartă toți, își scot ochii cu alegerile locale. Miza e zero.

Suntem o națiune de doi bani, care nu vom ieși niciodată din sărăcie. Pentru ce să te duci, bă, când tu trăiești dintr-un salariu, cum pretind ei, și niște afaceri cu bunici, mame, soacre. Ei nu au niciodată nimic.

De ce, când nu e nicio miză, când suntem înapoiați și proști? Pe lângă faptul că suntem hoți, avem și cei mai proști ingineri. Dovada clară e cum s-a lucrat la această magistrală. Nu se poate așa ceva… Nicăieri în lume nu existau ingineri, muncitori mai proști decât i-am avut aici. Așa ceva nu se poate, bă! Sigur că e furt, dar nu se poate să fii atât de prost, mă! Într-un oraș plat, nu vorbim aici de munți, creste, pe care trebuia să le sapi, să faci tuneluri.

E absolut ridicol ce s-a întâmplat”, a mai afirmat Radu Banciu.