Radu Banciu: Vă salută Gheorghe Nichita, omul nostru care a intrat la pușcărie în această vără, că de asta vin alegerile locale, ca să ne reamintim ce avem de făcut (VIDEO)

Radu Banciu: Vă salută Gheorghe Nichita, omul nostru care a intrat la pușcărie în această vără, că de asta vin alegerile locale, ca să ne reamintim ce avem de făcut (VIDEO)

Radu Banciu a comentat, în ediția de miercuri seară a emisiunii „Lumea lui Banciu”, mesajul transmis de Gheorghe Nichita la împlinirea a 64 de ani. În urmă cu mai bine de o lună, fostul primar al Iașiului era condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Radu Banciu, despre mesajul fostului primar Gheorghe Nichita la împlinirea a 64 de ani

„Vă salută, să știți, Gheorghe Nichita, omul nostru care a intrat în această vară la pușcărie, că de asta vin alegerile locale, ca să ne reamintim ce avem de făcut. (…) Marele Nichita 64 de ani a sărbătorit în pușcărie și s-a oprit un pic acum din munca aia asiduă, pe care o face la pârnaie, ca să ne mulțumească. „Ați fost extrem de mulți” – milioane, domnule Nichita, milioane – „care ca în fiecare an v-ați răpit din timp” – ei, lăsați – „să îmi trimiteți o urare și un gând bun” – n-ați citit dumneavoastră bine, nu era chiar un gând bun. „Vă mulțumesc din suflet tuturor pentru mesajele numeroase, la fel de multe ca în fiecare an” – da, și ați și profitat de ele. Oamenii vă mulțumeau pentru ce ați făcut, și dumneavoastră furați mai departe, furați mai departe și ați ajuns la 64 de ani hodorog bătrân să ajungeți la pușcărie. Bă, nu vă e rușine, bă!? Cinci ani de pârnaie! Asta ca să le fie de învățătură și ieșenilor, că bănuiesc că s-au îmbulzit în duminicile alea la vot să îl voteze pe ăsta…”, a declarat Radu Banciu.

De altfel, și la momentul condamnării definitive, jurnalistul comenta situația lui Gheorghe Nichita.

„Veste bună asta cu Gheorghe Nichita! Țineți minte cât am vorbit noi despre omul ăsta, care n-avea nimic, era un bărbat mediocru, oarecare, greu de privit de către alți bărbați. El nici nu avea succes la bărbați, în sensul în care să lege niște prietenii sau să fie respectat. Evident, cu funcția cucerise niște femei.Ei bine, azi a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare. A și intrat, se pare, la bulău. În primă instanță luase 4 ani, însă la Curtea de Apel a luat până la urmă 5 ani. El e acuzat că ar fi luat, la un moment dat, o șpagă de 10% dintr-un contract de 70 de milioane de lei. Fostul edil al Iașului a avut acea idilă, că practic asta l-a consacrat, cu Adina Samson, o fată care, între timp, l-a acuzat de toate relele din lume. El era căsătorit la vremea respectivă, dar înțeleg că asta nu e o piedică pentru femeile serioase. Numai amărâtele, neștiutoarele se plâng de lucrurile astea. Am auzit de la femei cu experiență în lume și care știu ce înseamnă să te ocupi de un brbat, că o femeie e mai tentată să cucerească mai degrabă un bărbat căsătorit decât o lepră din asta, care nici nu are unde să doarmă. În cazul ăsta, doamna Samson, care era o poamă extraordinară la vrema respectivă, s-a lăsat sedusă de faptul că domnul NIchita era căsătorit și, evident, cadoruile pe care acesta i le făcea, că avea de unde.El a luat doar din acest contract o șpagă de 10 miliaone de lei. În banii de azi, înseamnă mai puțin de două milioane de euro, dar buni la vremea respectivă, buni la Iași.El a fost trimis în judecată de procurorii DNA în 2015”, spunea Radu Banciu la acel moment.