"S-a adaptat cu vestele pe care le are la toate televiziunile". Radu Banciu, critic la adresa lui Ion Cristoiu: Ne spune el ce se va întâmpla într-o țară pe care o știe doar de la televizor (VIDEO)

"S-a adaptat cu vestele pe care le are la toate televiziunile". Radu Banciu, critic la adresa lui Ion Cristoiu: Ne spune el ce se va întâmpla într-o țară pe care o știe doar de la televizor (VIDEO)

Radu Banciu a criticat în ediția de luni a emisiunii "Lumea lui Banciu" un editorial semnat în Evenimentul Zilei de Ion Cristoiu, intitulat "Diversiunea Emmanuel Macron în Franța sau cum va impune Sistemul un om al său vînzîndu-l Prostimii drept candidatul anti-Sistem".

"Un text lung, din păcate nu o să îl putem citi, el are o pagină, o pagină întreagă. Lângă Ion Cristoiu șade mai nou Florian Bichir, iar sub ei este Rareș Bogdan, Deci nu mai sunt chiar opiniile de altădată nici în Evenimentul Zilei.

În orice caz, maestrul Cristoiu, specialist în probleme comunismului, ăsta pe hârtie cel puțin, se înhamă la o dezbatere de care în moment normal nu l-ar privi decât de departe- alegerile prezidențiale franceze. Unde, iată, creionează și vedem cel puțin din titlu un fel de scenariu din ăsta apocaliptic.

Văd că apare și Donald Trump pe aici. E o radiografie probabil a societății europene. Trebuia să scrie ceva și Ion Cristoiu despre alegerile prezidențiale din Franța. Nu cred că se va întâmpla chiar atât de curând acest lucru.

Sigur că vorbeam și ieri de Macron care până la urmă va intra în rândul politicienilor dacă acum să spunem că nu este neapărat un animal politic, dar de aici și până la asta cu vândutul prostimii drept un candidat anti-sistem, nu, nu neapărat, asta e doar teoria presei, nu trebuie să o îmbrățișeze toată lumea. Asta cu anti-sistem, ce înseamnă până la urmă anti-sistem? Cu toții trăim în aceeași lumii. Și Marine Le Pen dacă ar devini președintele Franței ar trebui totuși, până la urmă, să ia forma instituții prezidențiale. Nu ar putea să facă totul de capul ei, puțin probabil să deraieze odată ajunsă la Elysee. (…)

Cu toții facem parte din sistem. Și Ion Cristoiu este un om al sistemului său, mai ales că el s-a adaptat cu vestele pe care le are la toate televiziunile. A comentat în stânga și în dreapta de fiecare dată așa cum era necesar. A știu să se gudure pe lângă cine trebuia. E greu să vină și să ne spună el ce se va întâmpla într-o țară pe care o cunoaște doar de la televizor. Să nu spună acum Ion Cristoiu că e mare specialist că a văzut Parisul de două ori.Asta nu înseamnă că te pricepi la politică franceză.", a afirmat Radu Banciu.

"S-a adaptat cu vestele pe care le are la toate televiziunile". Radu Banciu, critic la adresa lui Ion Cristoiu: Ne spune el ce se va întâmpla într-o țară pe care o știe doar de la televizor

#DIRECT_ONE_c4fion#

Urmăriți B1TV.ro și pe