A opta zi de proteste în București: 10.000 de oameni au contestat în stradă proiectul minier de la Roșia Montană (VIDEO)

A opta zi de proteste în București: 10.000 de oameni au contestat în stradă proiectul minier de la Roșia Montană (VIDEO)

Mobilizare generală în a 8-a zi de protest împotriva proiectului Roşia Montană!  În Capitală, peste 10.000 de manifestanţi au blocat duminică seara traficul în intersecţia din Piaţa Universităţii. După ce s-au întâlnit la rondul din faţa facultăţii de Geologie, protestatarii au pornit în marş spre Piaţa Romană. Au trecut şi prin piaţa Victoriei, după care au ajuns pe Ştefan cel Mare,  iar apoi pe Calea Moşilor. Pe parcursul marşului, ei au reuşit să atragă şi alţi bucureşteni la mitingul lor. În cele din urmă, protestatarii s-au întors în centrul Capitalei, unde au pus stăpânire pe rondul din Piaţa Universităţii. Proteste au fost şi în Timişoara şi Iaşi. Oamenii militează împotriva proiectului Roşia Montană şi au cerut demisia Guvernului.

Circulaţia a fost blocată pe principalele bulevarde din zonă, tocmai pentru a nu exista probleme.

Protestatarii au plecat în marş spre Piaţa Romană, Bulevardul Iancu de Hunedoara, Ştefan Cel Mare, Calea Moşilor, ca în final să revină tot în centrul Capitalei. Ei au încercat astfel să răspândească mesajul lor tuturor. Pe parcursului marşului, şi alte persoane s-au adunat la acest protest, iar numărul lor depăşea cu uşurinţă 14 000 de oameni.

Proteste similare au avut loc în mai multe oraşe din ţară. Sute de timișoreni au ieșit pentru a protesta de asemenea împotriva legii care dă liber exploatării miniere la Roșia Montană.

Manifestanţii cer retragerea proiectului de lege ce reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană şi introducerea zonei Roşia Montană în patrimoniul UNESCO. Mai mult, ei anunţă că nu se vor opri aici, şi vor continua şi zilele următoare cu astfel de mitinguri. Proteste au fost şi la New York. Câteva zeci de protestatari au afişat mai multe pancarte chiar în faţa ambasadei României în metropola americană.

Roşia Montană: A opta zi de proteste în Bucureşti

Embed:
Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”