Adriean Videanu: Am anticipat eșecul privatizării, este eșecul guvernului Ponta, care nu a făcut nimic altceva decât să pună pe butuci Oltchim

Adriean Videanu: Am anticipat eșecul privatizării, este eșecul guvernului Ponta, care nu a făcut nimic altceva decât să pună pe butuci Oltchim
Foto: agerpres.ro

Preşedintele interimar al PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a comentat luni, referitor la acuzațiile aduse de premierul Victor Ponta, că nu are niciun amestec în privatizarea Oltchim, iar singurul vinovat în cazul acestui eșec este guvernul Ponta.

„Prin incompetență, guvernul Ponta nu a făcut nimic altceva decât să pună pe butuci Oltchim. Singurul partid care a făcut ceva pentru combinat este PDL. Nu cei ce au ofertat sunt vinovaţi, ci mascarada pe care a făcut-o Guvernul României”, a spus Adriean Videanu.

„Uitaţi-vă la toată această bătaie de joc în procesul de privatizare, plecând de la aprobarea şi modificarea condiţiei de licitaţie cu cinci zile înainte de depunerea ofertelor, ceea ce este fără precedent în istoria post-decembristă a României, până la întocmirea caietelor de sarcini fără verificarea bonităţilor”, a mai spus liderul PDL.

Adriean Videanu a declarat că premierul Victor Ponta „acţionează după principiile şi valorile personajului nostru naţional, Bulă”.

„Eşecul privatizării Oltchim, pe care l-am anticipat, este rezultatul indiscutabil al incompetenţei guvernului Ponta. Cerem de urgenţă demisia guvernului Ponta pentru a nu continua cu astfel de decizii care să distrugă întreaga economie românească. Nu ştiu altceva decât insolvenţă, administrări speciale, nimic legat de soluţii. Dacă ai toate condiţiile create pentru majorarea capitalului social, este clar că prin acel memorandum ai decis prejudicierea statului ca acţionar la Oltchim”, a explicat vicepreşedintele PDL.

Dan Diaconescu nu a putut semna luni contractul de vânzare – cumpărare a combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, motivând că din acord lipsesc clauze, prevederi şi anexe şi că documentul avansat de OPSPI este diferit faţă de forma contractului anunţată o dată cu caietul de sarcini.

Urmăriți B1TV.ro și pe