Afișele pentru Ziua Armatei ruse, înfățișând avioane chineze

Afișele pentru Ziua Armatei ruse, înfățișând avioane chineze
Sute de afișe reprezentând avioane de luptă chinezești au fost lipite din greșeală pe străzile din Sankt-Petersburg, în apropierea sărbătorii armatei ruse, a anunțat marți un oficial, citat de AFP.  ...

Sute de afișe reprezentând avioane de luptă chinezești au fost lipite din greșeală pe străzile din Sankt-Petersburg, în apropierea sărbătorii armatei ruse, a anunțat marți un oficial, citat de AFP

Deși afișele ar fi trebuit sa conțină imaginile avioanelor rusești, acestea înfățișau, de fapt, avioane de luptă chineze Chengdu J-10. Potrivit  lui Alexander Korennikov, șeful comitetului mass-media al orașului, eroarea îi aparține celui care a realizat afișele.

„Este vina celui care a realizat schița. Dacă nu ești specialist în echipamentele militare, poți comite cu ușurință o greșeală. Problema este că imaginile au fost printate și instalate înainte de a fi verificate și de a primi acordul comitetului mass-media”, a declarat Korennikov.

Greșeala a fost semnalată la sfârșitul săptămânii trecute, iar afișele vor fi schimbate până marți, cu o zi înainte de sărbătoarea armatei ruse.

Miercuri, Rusia celebrează Ziua Apărătorilor Patriei, o sărbătoare publică dedicată bărbaților, în care femeile oferă felicitări și cadouri celor care au făcut parte din armată.