Alertă în București, în așteptarea vijeliei: Sorin Oprescu a convocat comitetul de urgență

Alertă în București, în așteptarea vijeliei: Sorin Oprescu a convocat comitetul de urgență

Autorităţile din Bucureşti se pregătesc de ce e mai rău. Ploile torenţiale şi vijeliile sunt aşteptate în capitala în această seara după ora 21.00. Primarul Sorin Oprescu a convocat joi, la prânz, comitetul de urgență.

În urmă cu o săptămână 18 persoane au fost rănite, iar una dintre ele a murit la spital o zi mai târziu. Cele două femei au fost lovite de un panou publicitar prăbuşit în zona de intrare a gurii de metrou de la Piaţa Unirii.

În zona Baba Novac a fost mai rău: 3 oameni au fost răniţi, după ce un cort a fost smuls de vijelie.

În Piaţa Constituţiei, o expoziţie de ambarcaţiuni a fost spulberată de vânt. Corturile s-au prăbuşit peste navele de zeci de mii de euro .

După furtună autorităţile au contabilizat dezastrul: 78 de copaci căzuţi, trei panouri publicitare şi cinci corturi şi construcţii provizorii spulberate de vijelie în Bucureşti şi Ilfov. 750 apeluri s-au înregistrat prin apelul de urgenţă 112, iar ambulanţa a intervenit la aproape 60 de urgenţe medicale.

ANM a emis miercuri o informare meteorologică de ploi torențiale, grindină și vijelii, care a  intrat în vigoare joi, la ora 10 și expiră vineri, la ora 18:00. Ploile pornesc din vest şi vor cuprinde, treptat, toată ţara.

București: Autoritățile se pregătesc pentru vijelie

Embed:
Ultima oră