Ambasadorul britanic la București: „Este uimitor că infractori condamnați sunt încă parlamentari”

Ambasadorul britanic la București: „Este uimitor că infractori condamnați sunt încă parlamentari”
Ambasadorul Marii Britanii în România, Martin Harris, susține într-un articol publicat joi pe blogul său, că România trebuie să continue reformele începute în sistemul judiciar și lupta anticorupție, pentru...

Ambasadorul Marii Britanii în România, Martin Harris, susține într-un articol publicat joi pe blogul său, că România trebuie să continue reformele începute în sistemul judiciar și lupta anticorupție, pentru că nu este normal ca infractori condamnați să aibă dreptul să fie parlamentari.

„Politicienii din România, de la toate partidele, au o responsabilitate în plus. Parlamentul trebuie să facă o curăţenie internă. Este uimitor că infractori condamnaţi sunt încă parlamentari”, afirmă Harris.

El arată că în raportul Comisiei Europene sunt exprimate îngrijorări privind criza politică recentă din România, fiind semnalate ca binevenite asigurările şi acţiunile premierului Victor Ponta de a răspunde acestor îngrijorări.

„România trebuie să continue aceste succese, să implementeze reformele care au rămas de făcut, potrivit angajamentelor asumate, și să stabilească o cale clară, sustenabilă și ireversibilă de luptă împotriva corupției. Este extrem de important ca diferitele instituții să se sprijine reciproc pentru a face acest lucru – de exemplu, acțiunile ANI să fie continuate de procurori și tribunale”, mai scrie Harris.

Acesta mai scrie că Ambasada recunoaște „amploarea provocărilor cărora trebuie să le facă față România.”

„Vom continua să sprijinim Ministerul Justiției, sistemul judiciar și societatea civilă, atât pentru reforma în domeniu, cât și pentru lupta anticorupție, oferind sfaturi și asistență tehnică”, a mai spus Harris.