Atacul din Kenya: Mai mulți ostatici au fost eliberați din mall-ul atacat de islamiști

Atacul din Kenya: Mai mulți ostatici au fost eliberați din mall-ul atacat de islamiști
Nepotul președintelui Kenyei, împreună cu logodnica sa, se află printre victimele atacului de la mall-ul Westgate din Nairobi. Şeful statului kenyan a promis că cei reponsabili de atac "vor plăti" pentru aceasta...

Nepotul președintelui Kenyei, împreună cu logodnica sa, se află printre victimele atacului de la mall-ul Westgate din Nairobi. Şeful statului kenyan a promis că cei reponsabili de atac „vor plăti” pentru aceasta agresiune fără precedent. Poliţia kenyană a anunţa că a salvat mai mulţi ostatici din centrul comercial şi că au loc în continuare confruntări cu Islamiştii shebab, care se află în spatele atacului.

Deși forțele de securitate kenyene au anunțat, luni dimineață, că dețin controlul celei mai mari părți a mall-ului, atacatorii mai dețineau încă ostatici. Asta a determinat intervenția iîn forță a autorităților.

„Tocmai am reuşit să salvăm câţiva ostatici. Câştigăm din ce în ce mai mult teren în faţa atacatorilor”, a transmis şeful poliţiei kenyene, David Kimaiyo, potrivit Daily Mail.

La orele după-amiezei, fumul se ridica în nori negri după explozie şi era vizibil de la mai mulţi kilometri depărtare.

Autoritățile se tem că unii dintre agresori s-ar fi aruncat în aer, deși un ministru a spus că militanții au dat foc unor saltele într-un supermarket, drept momeală.

În zona din jurul clădirii, forţele de ordine au cerut imediat jurnaliştilor şi echipelor de salvare să se pună la adăpost, în timp ce unele ambulanţe se îndreptau spre locul exploziilor.

Islamiştii au luat cu asalt, sâmbătă la prânz, luxosul centru comercial Westgate, plin de kenyeni şi expatriaţi, veniţi la cumpărăturile de sfârşit de săptămână sau aşezaţi la mesele cafenelelor.

La 48 de ore după începerea atacului, Crucea Roşie vorbea de 69 de morţi şi aproape tot atâţia dispăruţi.

Tags: