Barack Obama a semnat legea privind ajutorul militar pentru Israel

Barack Obama a semnat legea privind ajutorul militar pentru Israel
Preşedintele american Barack Obama a făcut o demonstraţie de susţinere a Israelului. Liderul de la Casa Albă a semnat legea privind ajutorul militar pentru statul evreu, chiar înainte ca principalul său...

Preşedintele american Barack Obama a făcut o demonstraţie de susţinere a Israelului. Liderul de la Casa Albă a semnat legea privind ajutorul militar pentru statul evreu, chiar înainte ca principalul său contracandidat la prezidenţialele, Mitt Romney, să viziteze această ţară.

În cadrul solemn din Biroul Oval, înconjurat de reprezentanþi ai lobby-ului pro-israelien și de aleși americani, Barack Obama a promulgat o lege ce întărește cooperarea în materie de securitate și apărare cu statul evreu și a reafirmat sprijinul ferm al Washingtonului pentru această țară.

Această lege aduce împreună toată cooperarea uimitoare pe care am văzut-o, la un nivel fără precedent, între țările noastre, care subliniază angajamentul nostru ferm față de securitatea Israelului”, a declarat liderul de la Casa Albă.

Reprezentanți ai presei israeliene au fost invitați să asiste la această ceremonie, alături de fotografi și ziariști acreditați la Casa Albă. Această lege, ce permite în special Israelului să aibă acces la mai multe arme și muniții americane, ilustrează angajamentul ferm față de securitatea Israelului, a declarat Barack Obama.

Șeful Statelor Unite a mai anunțat că va oferi 70 de milioane de dolari pentru sistemul „Dom de fier”. Acesta  este un scut de apărare împotriva atacurilor cu rachete cu rază scurtă de ațþiune, ca răspuns la atacurile palestinienilor în Fâșia Gaza.

Acesta este un program care a devenit critic în ceea ce privește securitatea și siguranța familiilor israeliene. Suntem alături de prietenii noștri din Israel când vine vorba de astfel de atacuri”, a spus președintele american.

Obama s-a grăbit să-și pună semnătura pe acest document în timp rivalul său, Mitt Romney, tocmai începe un turneu de șase zile în trei state: Israel, Marea Britanie și Polonia.