Băsescu: Pot confirma că Ponta și Antonescu s-au înțeles ca Legea amnistiei și Codul penal să treacă în timpul deplasării la Johannesburg (VIDEO)

Băsescu: Pot confirma că Ponta și Antonescu s-au înțeles ca Legea amnistiei și Codul penal să treacă în timpul deplasării la Johannesburg (VIDEO)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri dimineaţă, că acţiunile desfăşurate de Parlament în „marţea neagră” au fost premeditate de către Victor Ponta şi Crin Antonescu. Şeful statului susţine că intervenţiile ambasadelor au fost binevenite, întrucât i-au determinat pe aleşi să dea înapoi mai repede.

”Ponta minte. Omul acest minte oricum, a mințit și ieri. Și pe români. Și Crin Antonescu la fel. Și ieri a mințit când s-a făcut că dă înapoi. Aranjamentul între Ponta și Antonescu pe Legea amnistiei și Codul Penal s-a făcut luni. Astăzi vă pot confirma că s-au înțeles amândoi ca aceste legi să treacă în timp ce Ponta era la Johannesburg, a declarat Traian Băsescu, la emisiunea „Evenimentul Zilei”, realizată de Mircea Marian şi Mălin Bot şi difuzată de B1 TV.

„Nişte mincinosi, când au văzut că e groasă au început să facă paşi înapoi pe principiul scapă cine poate. Ei s-au discreditat profund cu lovitura de stat din vară, alegerile le-au mai dat o şansă în faţa partenerilor noştri. Acum însă nu mai merge, aceleaşi personaje, tot Ponta, Antonescu, Voiculescu sunt marii aranjori ai jocului”, a adăugat preşedintele.

Vezi AICI emisiunea completă „Evenimentul Zilei”, cu Traian Băsescu invitat

Inervenţia cancelariilor străine, mai spune preşedintele, a pus capăt mai repede disputei, în caz contrar, „capacitatea de a minţi a lui Ponta, Zgonea, Voiculescu, ar fi fost mult mai greu să ajungă mesajul la populaţie”

„Aş vrea să reduc puţin entuziasmul celor care acum se dau pe spate în extazul intervenţiilor cancelariilor străine. România nu e o ţară fără anticorpi, a fost foarte bine, i-a facut să dea înapoi mai repede. Dar încă avem o Curte Constituţională care nu va face compromisuri fundamentale pentru un partid”, a mai spus Traian Băsescu.

Băsescu: Ponta şi Crin s-au înţeles pentru modificările la Codul Penal