Blaga consideră că este ”impetuos necesar” ca Sorin Oprescu să demisioneze

Blaga consideră că este ”impetuos necesar” ca Sorin Oprescu să demisioneze

Liderul liberal, Vasile Blaga, consideră că demisia primarului general al Capitalei este ”impetuos necesară”, deoarece acesta nu a reușit să pună capăt problemei maidanezilor în cei cinci ani de mandat.
„Noi spunem că este absolut imperios necesar ca primarul general să îşi dea demisia. Nici în ceasul al doisprezecelea, întrebat de presă, care este părerea dumisale în această situaţie, nu a avut curaj să spună albă sau neagră. (…) De cinci ani nu rezolvă această problemă. A lipsit din spaţiul public zile întregi, iar atunci când vine la serviciu organizează pe bani mulţi un referendum de care nu este nevoie. Ar fi nevoie de referendum dacă ar pune întrebarea simplă dacă populaţia din Bucureşti îl mai vrea sau nu”, a afirmat Vasile Blaga.

Vasile Blaga a mai spus că democrat-liberalii au o soluţie simplă în cazul câinilor fără stăpân, după modelul american, care se regăseşte şi în „proiectul de lege blocat în Parlament de USL”, transmite Mediafax.

„PDL spune în permanenţă că nu trebuie să inventăm apa caldă. Este America o democraţie la care se raportează tot globul?! Mi se pare că soluţia de acolo este excepţională şi pentru România şi, de fapt, este cuprinsă în proiectul de lege blocat în Parlament de USL. O perioadă de timp câinii găsiţi pe străzi sunt ţinuţi în adăposturi, se face publicitate astfel încât cei doritori să-i adopte să o poate face, iar după 14 zile sunt eutanasiaţi. Şi nu cred că Statele Unite pot fi acuzate de rele practici în situaţia asta”, a mai spus Vasile Blaga.