București: Două tramvaie au deraiat în zona Rahova. Mai multe persoane au fost rănite

București: Două tramvaie au deraiat în zona Rahova. Mai multe persoane au fost rănite

Update 15:45: Dintr-o analiză preliminară, se pare că motivul accidentului a fost eroarea umană. S-ar putea ca vatmanul unuia dintre tramvaie, care se îndrepta către un depou, nu a schimbat corect macazul. Altă posibilitate este ca vatmanul tramvaiul din spatele acestuia dintâi a schimbat el macazul, fără a vedea că se mai afla un tramvai în fața sa.

Update 13:55: Au fost transportați la spital 18 pacienți, majoritatea policontuzionați, cu contuzii ușoare. Două dintre victime sunt gemeni în vârstă de 11 ani, care au fost transportați la Spitalul Grigore Alexandrescu. Persoana cea mai grav rănită are, printre alte răni, un traumatism cranio-cerebral. Victime au fost în ambele tramvaie, conform lui Constantin Oltean, reprezentant SMURD.

Update 13:37: Cel puțin 40 de persoane se aflau în tramvaie. Dintre răniți, câțiva sunt suspicionați că ar avea leziuni destul de grave. Cel puțin cinci persoane sunt în stare mai gravă, iar doi copii ar putea avea leziuni ale coloanei cervicale, au declarat reprezentanții Poliției Rutiere.

Update 13:25: Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București, a declarat că este vorba despre o intervenție de amploare, cu aproximativ 20 de persoane rănite. Până la această oră, 11 persoane au fost transportate la spital, iar alți răniți se află încă în tramvai. La fața locului s-au deplasat 12-14 ambulanțe.

Două tramvaie au deraiat în zona cartierului Rahova din Capitală, unul dintre acestea fiind rupt în două. Opt persoane au fost rănite în urma accidentului, care a avut loc la intersecția străzilor Calea Rahovei și Sebastian. A fost afectată circulația tramvaielor 32 și 8.

Se pare că printre răniți se află și un copil de 11 ani, cu o contuzie la coloana cervicală. Toate victimele sunt conștiente și nu se află în stare gravă, potrivit doctorului Bogdan Oprița, coordonatorul SMURD București. Mai multe ambulanțe se află la fața locului, acordând primul ajutor răniților.

„Este vorba despre opt persoane rănite, dintre care un copil de 11 ani cu contuzie de coloană cervicală. De asemenea, este vorba despre o femeie cu o fractură, încă o persoană cu o contuzie toracică, dar important este că toate victimele sunt conștiente și după primele evaluări nu par să fie în stare gravă. Primele două au și fost evacuate de echipajele noastre către Spitalul Bagdasar și Spitalul Universitar,” a explicat doctorul Oprița.

Deocamdată nu se știe de ce au deraiat tramvaiele, fiind nevoie de o cercetare la fața locului pentru a se stabili cauza accidentului, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Rutiere București, Ioana Stancu.

 „În zonă traficul rutier a fost restricționat, atât dinspre Ferentari, dinspre 13 septembrie, Alexandriei și Progresului, ca atare în această zonă nu se circulă, iar cei care vor să ocolească zona, să nu ajungă în acest perimetru pentru a nu rămâne blocați, trebuie să ocolească fie prin Calea 13 septembrie, fie prin Șoseaua Sălaj,” a mai spus aceasta.

Bogdan Oprița, SMURD: Sunt opt răniți în urma deraierii tramvaielor din București, printre care un copil

Embed: " />

Poliția Rutieră București: Traficul este restricționat în zona Rahova, unde au deraiat cele două tramvaie

Embed: " />