București: Două tramvaie au deraiat în zona Rahova. Mai multe persoane au fost rănite

București: Două tramvaie au deraiat în zona Rahova. Mai multe persoane au fost rănite

Update 15:45: Dintr-o analiză preliminară, se pare că motivul accidentului a fost eroarea umană. S-ar putea ca vatmanul unuia dintre tramvaie, care se îndrepta către un depou, nu a schimbat corect macazul. Altă posibilitate este ca vatmanul tramvaiul din spatele acestuia dintâi a schimbat el macazul, fără a vedea că se mai afla un tramvai în fața sa.

Update 13:55: Au fost transportați la spital 18 pacienți, majoritatea policontuzionați, cu contuzii ușoare. Două dintre victime sunt gemeni în vârstă de 11 ani, care au fost transportați la Spitalul Grigore Alexandrescu. Persoana cea mai grav rănită are, printre alte răni, un traumatism cranio-cerebral. Victime au fost în ambele tramvaie, conform lui Constantin Oltean, reprezentant SMURD.

Update 13:37: Cel puțin 40 de persoane se aflau în tramvaie. Dintre răniți, câțiva sunt suspicionați că ar avea leziuni destul de grave. Cel puțin cinci persoane sunt în stare mai gravă, iar doi copii ar putea avea leziuni ale coloanei cervicale, au declarat reprezentanții Poliției Rutiere.

Update 13:25: Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București, a declarat că este vorba despre o intervenție de amploare, cu aproximativ 20 de persoane rănite. Până la această oră, 11 persoane au fost transportate la spital, iar alți răniți se află încă în tramvai. La fața locului s-au deplasat 12-14 ambulanțe.

Două tramvaie au deraiat în zona cartierului Rahova din Capitală, unul dintre acestea fiind rupt în două. Opt persoane au fost rănite în urma accidentului, care a avut loc la intersecția străzilor Calea Rahovei și Sebastian. A fost afectată circulația tramvaielor 32 și 8.

Se pare că printre răniți se află și un copil de 11 ani, cu o contuzie la coloana cervicală. Toate victimele sunt conștiente și nu se află în stare gravă, potrivit doctorului Bogdan Oprița, coordonatorul SMURD București. Mai multe ambulanțe se află la fața locului, acordând primul ajutor răniților.

„Este vorba despre opt persoane rănite, dintre care un copil de 11 ani cu contuzie de coloană cervicală. De asemenea, este vorba despre o femeie cu o fractură, încă o persoană cu o contuzie toracică, dar important este că toate victimele sunt conștiente și după primele evaluări nu par să fie în stare gravă. Primele două au și fost evacuate de echipajele noastre către Spitalul Bagdasar și Spitalul Universitar,” a explicat doctorul Oprița.

Deocamdată nu se știe de ce au deraiat tramvaiele, fiind nevoie de o cercetare la fața locului pentru a se stabili cauza accidentului, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Rutiere București, Ioana Stancu.

 „În zonă traficul rutier a fost restricționat, atât dinspre Ferentari, dinspre 13 septembrie, Alexandriei și Progresului, ca atare în această zonă nu se circulă, iar cei care vor să ocolească zona, să nu ajungă în acest perimetru pentru a nu rămâne blocați, trebuie să ocolească fie prin Calea 13 septembrie, fie prin Șoseaua Sălaj,” a mai spus aceasta.

Bogdan Oprița, SMURD: Sunt opt răniți în urma deraierii tramvaielor din București, printre care un copil

Embed: " />

Poliția Rutieră București: Traficul este restricționat în zona Rahova, unde au deraiat cele două tramvaie

Embed: " />
Ultima oră
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)
21:10 - Tánczos Barna nu mai vrea să vadă mașini mai vechi de 15 ani. Ce soluții propune ministrul Mediului pentru autovehiculele poluante
21:06 - Bogdan Aurescu, discuții cu Josep Borrell, șeful diplomației UE, despre implicațiile atacului asupra navei Mercer Street, în care și-au pierdut viața un român și un britanic. Mesajul ministrului
20:39 - Cât lemn s-a furat din pădurile României? Tanczos Barna: „Dacă hoţul nu este prins, nu ştii cu cât a plecat” (VIDEO)
20:33 - Alertă de caniculă și incendii de vegetație în Grecia. Două suburbii din Atena, unde se aflau și turiști,  evacuate din calea flăcărilor
20:13 - Universitatea Oxford: Spania, în fruntea listei vaccinărilor anti-COVID-19. Bulgaria şi România, în coada clasamentului