Carnaval sângeros în Haiti: Trei persoane au murit, alte câteva zeci au fost rănite

Carnaval sângeros în Haiti: Trei persoane au murit, alte câteva zeci au fost rănite

Organizat pentru prima oară în Haiti, după 40 de ani, Carnavalul Florilor s-a transformat într-o baltă de sânge. Trei oameni şi-au pierdut viaţa şi alţi 80 au fost răniţi la Port-au-Prince, într-o serie de violenţe, în primele două zile ale Carnavalului.

„Două persoane şi-au pierdut viaţa, una prin înjunghiere cu o armă albă, iar cealaltă în urma unor lovituri la cap. Un dansator a fost ucis, în timp ce şase persoane au fost rănite în urma unui schimb de focuri între bande rivale” a declarat Frantz Lerebours, purtător de cuvânt al poliţiei din Haiti .

În ciuda ciocnirilor violente, la eveniment au luat parte aproximativ un milioan de persoane, susţin organizatorii care au afirmat că manifestarea a fost un succes. La ediţia din acest an a fost prezent şi preşedintele haitian Michel Martelly. Acesta s-a aflat de mai multe ori pe stradă, în mijlocul participanţilor la festivităţi.

Printre momentele cele mai savurate de public se numără parada carelor alegorice de pe străzile din Port-au-Prince, dar şi celebrele bătăi cu flori.

Carnaval sângeros

Embed: " />