Caz grav de anorexie la Iaşi: O adolescentă de 16 ani refuză să mănânce deși are sub 30 de kilograme

Caz grav de anorexie la Iaşi: O adolescentă de 16 ani refuză să mănânce deși are sub 30 de kilograme

O adolescentă de 16 ani din Iași cântăreşte mai puţin de 30 de kilograme şi refuză să mânânce  chiar şi cu riscul de a avea probleme grave. Pentru că refuză să se hrănească, adolescenta a ajuns la spital deshidratată şi cu afecţiuni digestive. Medicii spun că acesta nu este singurul caz de acest gen din spital. Lunar, la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iaşi, ajung cel puţin zece paciente care suferă de anorexie sau bulimie.

Medicii de la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iaşi au diagnosticat-o pe Irina Delcea cu anorexie mentală. Ea are o greutate de doar 30 de kilograme. Potrivit medicilor, adolescenta suferă de anorexie încă de la vârsta pubertăţii, atunci când a început să refuze să mânânce pentru a nu se îngrăşa. Medicii pediatri susţin că fata refuză  să mănânce pentru a nu ajunge ca mama sa, care are câteva kilograme în plus. După ce a refuzat să manânce, copila s-a ales cu  tulburări de tranzit intestinal, deshidratare și dureri puternice de stomac.

„Pacienta are un comportament ciudat şi insistă că trebuie să mai slăbească. Nu mănâncă, iar atunci când este obligată ciuguleşte câte ceva, dar foarte puţin”, a declarat Marin Burlea, şeful Clinicii de Gastroenterologie din cadrul unităţii medicale, potrivit adevărul.ro.

Mai mult, pe lângă problemele fizice produse tinerei de anorexie, aceasta suferă şi de un blocaj mental,  potrivit medicilor.

Anorexia este o afecţiune întâlnită din ce în ce mai des în cazul adolescentelor.În urmă cu jumătate de an, la aceeaşi unitate sanitară, medicii ieşeni au tratat şi o fată de 15 ani din Roman care din cauza refuzului alimentelor ajunsese să cântărească 37 de kilograme. Lunar, în unitatea medicală  sunt tratate  cel puţin 10 paciente pentru anorexie sau bulimie. Netratate la timp, aceste afecţiuni duc la deces.

Tags:
Ultima oră
09:19 - Românii cumpără apartamente și case la mare. Cât costă locuințele de lux din Mamaia Nord (VIDEO)
08:36 - Cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc. Surprize în topul celor mai căutate stațiuni: „Cererea este mai mare ca oferta” (VIDEO)
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic