Caz grav de anorexie la Iaşi: O adolescentă de 16 ani refuză să mănânce deși are sub 30 de kilograme

Caz grav de anorexie la Iaşi: O adolescentă de 16 ani refuză să mănânce deși are sub 30 de kilograme

O adolescentă de 16 ani din Iași cântăreşte mai puţin de 30 de kilograme şi refuză să mânânce  chiar şi cu riscul de a avea probleme grave. Pentru că refuză să se hrănească, adolescenta a ajuns la spital deshidratată şi cu afecţiuni digestive. Medicii spun că acesta nu este singurul caz de acest gen din spital. Lunar, la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iaşi, ajung cel puţin zece paciente care suferă de anorexie sau bulimie.

Medicii de la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iaşi au diagnosticat-o pe Irina Delcea cu anorexie mentală. Ea are o greutate de doar 30 de kilograme. Potrivit medicilor, adolescenta suferă de anorexie încă de la vârsta pubertăţii, atunci când a început să refuze să mânânce pentru a nu se îngrăşa. Medicii pediatri susţin că fata refuză  să mănânce pentru a nu ajunge ca mama sa, care are câteva kilograme în plus. După ce a refuzat să manânce, copila s-a ales cu  tulburări de tranzit intestinal, deshidratare și dureri puternice de stomac.

„Pacienta are un comportament ciudat şi insistă că trebuie să mai slăbească. Nu mănâncă, iar atunci când este obligată ciuguleşte câte ceva, dar foarte puţin”, a declarat Marin Burlea, şeful Clinicii de Gastroenterologie din cadrul unităţii medicale, potrivit adevărul.ro.

Mai mult, pe lângă problemele fizice produse tinerei de anorexie, aceasta suferă şi de un blocaj mental,  potrivit medicilor.

Anorexia este o afecţiune întâlnită din ce în ce mai des în cazul adolescentelor.În urmă cu jumătate de an, la aceeaşi unitate sanitară, medicii ieşeni au tratat şi o fată de 15 ani din Roman care din cauza refuzului alimentelor ajunsese să cântărească 37 de kilograme. Lunar, în unitatea medicală  sunt tratate  cel puţin 10 paciente pentru anorexie sau bulimie. Netratate la timp, aceste afecţiuni duc la deces.

Tags: