CE investeşte 2,3 milioane de euro pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră

CE investeşte 2,3 milioane de euro pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră
Foto: ecomagazin.ro

Comisia Europeană va investi 2,3 milioane de euro într-o campanie la nivel european, pentru a identifica soluţii practice în dezbaterile pe tema schimbărilor climatice.

Această campanie paneuropeană de comunicare poartă sloganul „O lume care vă place. Şi clima care vă place” şi a fost lansată de comisarul european pentru politici climatice Connie Hedegaard, la sediul primăriei Londrei, în prezenţa secretarului de stat pentru energie şi schimbări climatice din Marea Britanie, Ed Davey.

Comisarii europeni dau numeroase exemple de soluţii climatice inteligente şi inovatoare care reduc poluarea cu CO2 şi îmbunătăţesc calitatea vieţii oamenilor. Un exemplu ar fi gara centrală din Stockholm care converteşte căldura corporală a navetiştilor în energie termică pentru o clădire de birouri din apropiere. Astfel, de reduc atât emisiile, cât şi factura la energie cu circa 20-25%.

CE caută numeroase astfel de soluţii care îmbină economiile băneşti, economia de timp şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

 ”Avem de ales între a acţiona pornind de la cunoştinţele pe care le deţinem despre schimbările climatice şi a sta deoparte asistând la înrăutăţirea situaţiei. Ambele opţiuni costă bani. De ce să nu creăm o lume care ne place, cu o climă care ne place – până nu este încă prea târziu? Prin intermediul acestei campanii urmărim să focalizăm dezbaterea asupra soluţiilor potenţiale şi să şi aflăm ce anume ne împiedică să le aplicăm”, a afirmat comisarul european pentru politici climatice Connie Hedegaard.

În prezent, campania este construită ca o platformă online, ce va fi disponibilă în toate cele 23 de limbi oficiale ale UE. Pe această platformă de participare persoanele, întreprinderile şi grupările locale vor putea să încarce, să promoveze şi să dezbată soluţii pentru reducerea emisiilor de carbon şi să participe la un concurs paneuropean al cărui scop este identificarea celei mai bune şi originale dintre aceste soluţii.

Campania se va desfăşura până la sfârşitul anului 2013 şi urmăreşte să valorifice soluţiile rentabile existente pentru atingerea obiectivului UE de reducere cu 80-95% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2050.

Ultima oră
09:33 - Israel ar putea renunța la certificatul verde. Anunțul a fost făcut în ziua în care țara a înregistrat un nou record negativ de infectări
09:15 - Calendarul zilelor libere pentru 2022. Prima minivacanță din acest an are loc la finalul săptămânii  
09:13 - Tanczos Barna susține că primarii vor taxarea suplimentară a mașinilor second hand: „Există la nivelul autorităților locale o presiune uriașă la înmatriculări”
09:10 - Eliminare neașteptată la Survivor România 2022. Concurenta a părăsit competiția în lacrimi: „Traseele sunt grele, la fel și condițiile din junglă” (GALERIE FOTO)
09:01 - Varianta Omicron ar putea marca sfârșitul pandemiei de COVID-19 și trecerea la o fază endemică, spune Anthony Fauci, principalul epidemiolog al Casei Albe
08:44 - Cel mai în vârstă bărbat din lume a murit, cu puțin timp înainte să împlinească 113 ani. Cine îi va lua locul lui Saturnino de la Fuente Garcia
08:43 - O femeie de 70 de ani a fost lovită mortal pe trecerea de pietoni, în Azuga, de o mașină care intrase pe contrasens
08:38 - Cehia: O cântăreaţă a murit de COVID după ce s-a îmbolnăvit voluntar ca să nu se vaccineze. Fiul ei acuză mișcarea antivaccinistă
08:30 - Rusia ar putea invada Ucraina „în orice moment”, avertizează SUA / Antony Blinken pleacă într-un nou tur de forță pentru dezamorsarea situației
08:13 - Primul deces în România cauzat, cel mai probabil, de varianta Omicron a coronavirusului