Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice: Spectacol fastuos urmărit de 90.000 de spectatori

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice: Spectacol fastuos urmărit de 90.000 de spectatori
Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Londra a fost una cu adevărat fastuoasă. Mai întâi au intrat în arenă cei 204 de sportivi care au purtat drapelele ţărilor lor, în timp ce ceilalţi...

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Londra a fost una cu adevărat fastuoasă.

Mai întâi au intrat în arenă cei 204 de sportivi care au purtat drapelele ţărilor lor, în timp ce ceilalţi participanţi au pătruns în Stadionul Olimpic din tribune, venind printre spectatori.

Ceremonia a început cu un concert al cântăreaţei Emeli Sande, iar în centrul Stadionului Olimpic au fost amplasate replici ale celor mai cunoscute atracţii turistice engleze, printre care Big Ben şi Catedrala Saint Paul. Defilările sportivilor, spectacolele de dans, dar şi focurile de artificii, au făcut deliciul celor prezenţi.

Mulţă dintre cei prezenţi au susţinut că show-ul de închidere a fost unul mai relaxat, în care s-a pus accentul pe muzică, decât la ceremonia de deschidere, concepută de cineastul Danny Boyle.

„Vin la Olimpiadă încă din anul 1984 şi pot să vă spun că ceremonia din seara asta a fost cel mai frumos lucru pe care l-am văzut vreodată.”

Trupa Spice Girls a fost una dintre principalele atracţii ale festivităţii. Cele cinci fete s-au pregătit intens, repetând timp de câteva săptămâni, iar show-ul oferit a fost unul pe măsură. La ceremonie a fost prezent şi prinţul Harry al Marii Britanii.

Drapelul României a fost purtat de gimnasta Sandra Izbaşa, campioană olimpică la proba de sărituri.

Spectacolul s-a încheiat cu un foc de artificii aplaudat de 80.000 de spectatori și de cei 10.000 de sportive strânși în mijlocul arenei.

 Marea Britanie, gazda ediției cu numărul XXX, a predat ștafeta Braziliei, care va organiza la Rio de Janeiro următoarea Olimpiadă. Ceremonia s-a încheiat cu stingerea flăcării olimpice.
 

Ceremonia de închidere a JO

Embed: " />
Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului