Cine sunt Dănuţ Volintiru şi Gheorghe Popovici, procurorii nominalizați pentru Secția I DNA

Cine sunt Dănuţ Volintiru şi Gheorghe Popovici, procurorii nominalizați pentru Secția I DNA

După scandalul în care Lucian Papici a fost revocat din funcţia de procuror şef al Secţiei pentru Combaterea Corupţiei, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a retras numirile anterioare şi a cerut CSM aviz pentru numirea în posturile de conducere din DNA a altor procurori, Dănuţ Volintiru şi Gheorghe Popovici.

Gheorghe Popovici, propus în funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru combaterea corupţiei este unul dintre procurorii pe masa căruia s-a aflat dosarul de şantaj al lui Sorin Alexandrescu, şeful Antena Grup. În luna iulie, Alexandrescu a formulat o plângere penală împotriva lui Ioan Bendei, administratorul RDS-RCS pentru denunţ calomnios. Plângerea a fost trimisă Parchetului de pe Lângă Judecătoria Sector 5, care la două săptămâni de la înregistrare şi-a declinat competenţa şi a trimis plângerea la DNA. Aşa că cererea a fost conexată la dosarul de şantaj. Procurorii însărcinaţi să soluţioneze plângerea şefului Antelelor erau Iuliana Bendeac, a cărei propunere a fost retrasă, şi Gheorghe Popovici, abia propus pentru şefie. În cele din urmă, Popovici şi Bendeac au decis neînceperea urmăririi penale pentru Ioan Bendei, administratorul RDS-RCS, denunţătorul din dosarul de şantaj.

De numele lui Dănuţ Volintiru se leagă un alt dosar celebru, „TROFEUL CALITĂŢII”, dosar care l-a trimis pe fostul premier, Adrian Năstase după gratii. Pe vreme în care era şeful DNA Târgu Jiu a realizat urmărirea penală în dosarul ,,Trofeul Calităţii”. Pe atunci Volintiru nu era angajat al structurii centrale a DNA. Acesta a şi fost motivul pentru care avocaţii lui Năstase au cerut în 2010 refacerea urmăririi penale, pe motiv că cercetările a fost făcute nelegal, iar rechizitoriul ar fi fost nul. Solicitarea a fost respinsă de instanţă, iar 3 ani mai târziu Volinitru s-a mutat la Bucureşti ca angajat al DNA, structura centrală. Numirea a fost făcută la 1 iunie 2013. După patru luni Dănuţ Volintiru ajunge pe lista ministrului Cazanciuc ca propunere pentru funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei pentru combaterea corupţiei.

Cine sunt procurorii Popovici și Volintiru, nominalizați la DNA

Embed:
Ultima oră
09:03 - Valeriu Gheorghiță: „Vaccinarea reduce de 25 de ori riscul să ajung la spital în cazul în care mă îmbolnăvesc cu varianta Delta”
08:41 - Companiile din România preferă împrumuturile externe. Un stoc ridicat de datorie către creditori externi poate deveni o problemă în vremuri de criză, avertizează BNR
08:35 - Despărțire surpriză în lumea mondenă: Cristian Boureanu și Laura Dincă și-au spus adio după aproape șapte ani de relație
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente / Insula Rhodos a rămas fără apă și curent electric (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)