Crin Antonescu: Am putea avea alegeri prezidențiale în septembrie

Crin Antonescu: Am putea avea alegeri prezidențiale în septembrie

Comasarea alegerilor prezidenţiale cu cele parlamentare nu este o chestiune uşoară, crede Crin Antonescu. Asta pentru că cele prezidenţiale trebuie să aibă loc în maxim 3 luni de la demiterea actualului preşedinte, în timp ce scrutinul pentru parlamentare nu poate avea loc decât după 29 noiembrie. Până atunci însă preşedintele interimar al României nu se va considera şef al statului şi va locui acasă, a declarat Antonescu.

Dacă la referendum românii vor vota împotriva lui Traian Băsescu, ar trebui ca în maximum 90 de zile să fie organizate alegeri prezidenţiale. Preşedintele interimar al statului vrea însă ca scrutinul să aibă loc cât mai repede.

„Alegeri parlamentare nu putem mai devreme de 29 noiembrie, iar preşedintele interimar nu poate să dizolve Parlamentul, deci nu cred că putem să le facem împreună. O să încercăm să convocăm cât mai repede prezidenţialele, cât mai repede înseamnă probabil undeva în septembrie, pentru a da timp candidaţilor să-şi prezinte temele de campanie”,
a declarat Antonescu pentru ziare.com.

Cât despre perioada în care va fi preşedinte interimar, Antonescu a declarat că va continua să locuiască la el acasă şi că va merge la Cotroceni doar pentru treburile de serviciu. Mai mult, declară liderul USL, până în ziua referendumului, acesta nu se va considera cu adevărat preşedinte.

Crin Antonescu nu s-a sfiit să răspundă şi celor care îl acuză că a adunat cele mai multe absenţe din Parlamentul României din cauza somnului prelungit.

„Întâmplarea face că sunt un om care doarme foarte puţin. Aşa sunt eu făcut şi aşa e şi agenda mea, şi cea privată, şi cea publică. Dacă pe jumătate adormit am făcut tot ce am spus, ce s-ar întâmpla dacă m-aş trezi cu totul?”, a încheiat Crin Antonescu.

Ultima oră
13:51 - Florin Cîțu: Vreau mai multă implicare din partea Primăriei Capitalei în gestionarea valului 4 COVID / Laude pentru Cseke Attila, interimarul de la Sănătate (VIDEO)
13:41 - Loredana Groza, anunț după ce duminică a fost luată cu ambulanță. Cum se simte artista
13:37 - IOS 15, lansat oficial. Ce aduce nou sistemul de operare de la Apple
13:28 - Acces Direct, de la Antena 1, vine cu o nouă blondină: Cosmina Scăunașu. Cine este ea şi ce a spus Mirela Vaida
13:23 - Explozie a cazurilor de COVID: 6.789 în ultima zi, din care peste 1.000 doar în București. Încă un județ a intrat în scenariul roșu / Pandemia a mai făcut 129 de victime / 990 de pacienți la ATI, din care 20 sunt copii
13:11 - Florin Cîțu: O să cer o anchetă pentru că vreau să știu cum a fost pregătit valul 4 de Ministerul Sănătății
13:10 - UE susține Franța, în conflictul cu SUA, pe tema submarinelor nucleare. Care a fost poziția oficială a României / Scandalul se poate extinde și la noi, unde Naval Group a câștigat un contract pentru corvete, care încă nu a fost semnat
13:00 - Vlad Voiculescu (USR PLUS): Campania de vaccinare e un eșec. Problemele – Prioritizarea esențialilor și concursul întru relaxare, când vaccinarea deja încetinea
12:43 - Sute de centre de vaccinare anti-COVID au fost închise temporar. Câte mai sunt funcţionale
12:37 - Ionuț Moșteanu (USR PLUS), despre premier: L-a demis pe Octavian Berceanu de la Garda de Mediu și l-a înlocuit cu fiul unui primar PNL care și-a făcut averea tăind păduri. Ăsta e Florin Cîțu! (VIDEO)