Cum arată juniorul Opel Adam. Primele imagini spion în care nu este acoperit de camuflaj (FOTO)

Foto: Autofacil.es

Opel Adam, juniorul mărcii germane, se apropie de producția de serie. Dovadă stau primele imagini spion cu prototipul mașinii de oraș, în care nu este acoperită de camuflaj, capturate de publicația spaniolă Autofacil.es. City car-ul Adam nu seamănă cu aproape niciunul dintre automobilele din gama Opel, dispune de o parte frontală unică, cu faruri alungite înspre spate, lămpi de ceață generoase și o grilă frontală proeminentă. De asemenea, se observă design-ul special al geamurilor spate și plafonul vopsit într-o altă culoare.

Opel Adam va fi lansat pe piața europeană la începutul lui 2013 , după ce va debuta oficial la Salonul Auto de la Paris, din septembrie 2012, și va fi construit pe o platformă scurtată a următoarei generații a modelului Corsa. Inițial va fi disponibil în varianta cu trei uși, cu lungimea de 3.7 metri (cu 15 cm mai lung ca VW Up!) și spațiu suficient pentru a transporta patru adulți. Pentru a atrage tinerii, Opel Adam va avea un design stilat și va dispune de tehnologii de ultimă generație, printre care un sistem de integrare a dispozitivelor iPod.

Opel va introduce prin Adam și o nouă gamă de motoare, inclusiv unități cu trei și patru cilindri de 1.0 – 1.4 litri, toate respectând normele Euro 6. Propulsoarele vor dispune de tehnologie cu injecție directă care vor avea ca rezultat o creștere de 10% a economiei de combustibil. Mai târziu este posibil ca Opel să introducă pe modelele Adam versiuni de 1.6 litri, atât diesel cât și pe benzină.