Curtea Supremă din Grecia: Tentativele de sinucidere pot fi considerate accidente de muncă

Curtea Supremă din Grecia: Tentativele de sinucidere pot fi considerate accidente de muncă
În contextul majorării constante a sinuciderilor, Curtea Supremă din Grecia a decis luni că o tentativă de sinucidere poate fi considerată accident de muncă, iar o companie trebuie să plătească despăgubiri,...

În contextul majorării constante a sinuciderilor, Curtea Supremă din Grecia a decis luni că o tentativă de sinucidere poate fi considerată accident de muncă, iar o companie trebuie să plătească despăgubiri, dacă a exercitat presiune nejustificată asupra angajatului, transmite Greek Reporter.

Magistrații au decis ca un producător de mezeluri din nordul țării să plătească unei foste angajate 60.000 de euro după ce aceasta a încercat să se sinucidă. Ea și-a tăiat venele în 2008, după ce a fost presată să lucreze ca menajeră la o altă companie din cadrul grupului.

Femeia a fost concediată la trei luni după ce a revenit din concediul medical acordat pentru recuperare după rana pe care şi-a provocat-o.

Rata în urcare a sinuciderilor are legătură cu tăierile de salarii şi pensii, precum şi cu majorările de taxe, care au împins sub pragul sărăciei tot mai mulţi oameni.

Urmăriți B1TV.ro și pe