Dacia Duster, inclusă în topul celor mai bune 50 de mașini ale ultimilor 20 de ani, realizat de Top Gear

Dacia Duster, inclusă în topul celor mai bune 50 de mașini ale ultimilor 20 de ani, realizat de Top Gear

Britanicii de la Top Gear au inclus Dacia Duster într-un top realizat cu ocazia aniversării a 20 de ani de existență a publicației, deși SUV-ul românesc a fost una dintre mașinile ironizate într-una din emisiunile recente.  

Cu o clasare pe locul 48 din topul 50 al celor mai bune mașini din ultimii 20 de ani, includerea Dusterului în acest clasament reprezintă o recunoaștere pentru calitatea mașinii de teren românești.  

Clasat mai bine decât Opel Ampera și Audi RS2, Dacia Duster a fost surclasată totuși de automobile de legendă precum Ford GT, Lancia Delta Integrale, Porsche Carrera GT, Ferrari Enzo, Porsche 911 sau Bugatti Veyron. 

„Dusterul reprezintă esenţa automobilismului. Nicio maşină din lume nu-ţi oferă atât de multă libertate la acest preţ”, așa este prezentat în emisiune SUV-ul.

Aceasta nu este singura laudă adusă maşinii produse la Mioveni, Dusterul fiind menţionat în foarte multe articole pozitive din presa britanică, încă de la apariţia acestuia pe piaţă.

Într-un editorial din publicaţia britanică „The Telegraph”, jurnalistul Neil Lyndon spunea „aş fi plecat mai degrabă pe Marte, decât să-mi cumpăr o Dacia. Acum este foarte posibil să-mi iau una”, fiind ferm convins că maşinile ieftine de la Piteşti nu se vor ridica la standardele englezilor. Articolul se termină într-o notă optimistă, Neil declarând: „Aştept să-mi cumpăr una, însă Dacia nu vrea să dezvăluie numărul de autoturisme Duster pe care îl va pune în vânzare. Până una alta, are cineva un bilet spre Marte?”

Dacia Duster a lăsat o impresie puternică și celor de la AutoExpress, care au realizat un test off-road alături de un Land Rover Defender.

Dacia Duster

Embed:
Ultima oră
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)