De ce nu au voie femeile din Arabia Saudită să conducă. Cleric saudit: Riscă să-și distrugă ovarele

De ce nu au voie femeile din Arabia Saudită să conducă. Cleric saudit: Riscă să-și distrugă ovarele
Un cleric conservator din Arabia Saudită a declarat că femeile care conduc automobilul riscă să îşi distrugă ovarele şi să nască copii cu probleme medicale clinice, spre nemulţumirea activiştilor care...

Un cleric conservator din Arabia Saudită a declarat că femeile care conduc automobilul riscă să îşi distrugă ovarele şi să nască copii cu probleme medicale clinice, spre nemulţumirea activiştilor care încearcă să schimbe legislaţia din acest regat islamic în care doar bărbaţii au voie să conducă.

Sheikh Saleh bin Saad al-Lohaidan a spus că femeile care vor să conducă automobilul ar trebui „să pună judecata înaintea inimii, a emoţiilor şi a pasiunilor lor”, scrie Mediafax.

„Dacă o femeie conduce o maşină, nu doar din pură necesitate, acest fapt ar putea avea un impact fiziologic negativ, aşa cum arată mai multe studii fiziologice, potrivit cărora condusul afectează automat ovarele şi împinge pelvisul spre înainte. Acesta este motivul pentru care noi considerăm că acele femei care conduc cu regularitate automobilul au copii cu diverse probleme clinice”, a spus el.

Interdicţia de a conduce automobilul – pentru femei – nu este prevăzută de o lege anume, însă doar bărbaţii au dreptul de a obţine un permis de conducere în această ţară. Femeile pot fi amendate pentru conducerea automobilului fără permis, însă unele au fost chiar arestate şi judecate în trecut pentru proteste politice.