Dinel Nuţu, în arestul Direcţiei de Cercetări Penale din Bucureşti

Dinel Nuţu, în arestul Direcţiei de Cercetări Penale din Bucureşti
Foto: ziar.com

Dinel Nuţu, fost Staicu, condamnat definitiv la şapte ani de închisoare pentru fraudă şi arestat săptămâna trecută în Ungaria, a fost adus, sâmbătă, la Bucureşti, fiind încarcerat la Direcţia Cercetări Penale, potrivit unor surse din Poliţie.

Nuţu a fost prins pe data de 19 aprilie în localitatea Mako din Ungaria, pe numele său fiind emis un mandat european de arestare sub acuzaţiile de complicitate la abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi şi abuz în serviciu contra intereselor publice, în dosarul de fraudare a Băncii Internaţionale a Religiilor.

Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti a emis la data de 6 aprilie 2011 un mandat european de arestare pentru executarea pedepsei de şapte ani închisoare, dispusă prin sentinţa penală 1240/15 iunie 2010 a Judecătoriei Sectorului 4, definitivă prin decizia penală 741/4.04.2011 a Curţii de Apel Bucureşti.

În prezent, Dinel Nuţu (fost Staicu) este judecat și pentru asocierea în vederea săvârşirii de infracţiuni, într-un alt dosar. 

În aprilie, omul de afaceri a fost condamnat definitiv la şapte ani de închisoare în dosarul privind fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor, însă a fost de negăsit, astfel că instanţa de executare a pedepsei l-a dat în urmărire naţională, pe vechiul nume.

De la data de 1 aprilie, noul nume al lui Dinel Staicu a devenit legal, însă autorităţile au fost informate de această schimbare miercuri, 6 aprilie, după ce au cerut informaţii de la Centrul Naţional de Administrare a Bazelor de Date.

Dinel Nuţu, adus la Bucureşti

Ultima oră
21:28 - Alina Gorghiu și-a șters postarea în care condamna atacul mafiei pădurilor asupra activiștilor de mediu: „Ce se poate înțelege din asta? Gheorghe Flutur e în #echipacâștigătoare”
21:26 - Valeriu Gheorghiță: „Nu putem să neglijăm implementarea unor măsuri pentru că sunt nepopulare”
21:01 - Reprezentanța Comisiei Europene în România, reacție la cazul jurnaliștilor bătuți în Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur, când documentau despre mafia pădurilor: Autoritățile să protejeze libertatea presei!
20:49 - Florin Cîțu răspunde contestatarilor: „Oricine spune că ar trebui să cadă acest guvern este o persoană iresponsabilă” (VIDEO)
20:39 - Florin Cîțu: PNRR a fost aprobat. Până la finalul anului va veni primul avans / Ursula von der Leyen, vizită în România pe 27 septembrie (VIDEO)
20:15 - Cristian Boureanu, implicat într-un accident în centrul Bucureștiului (FOTO)
20:03 - City Insurance a rămas fără autorizație de funcționare. Poziția oficială a ASF
19:58 - Ionel Dancă: Ludovic Orban câștigă! În pofida presiunilor și împotriva tuturor forțelor văzute și nevăzute, moțiunea sa a obținut votul de susținere a 20 de filiale PNL
19:42 - Cristian Bușoi: Alegațiile precum că Ursula von der Leyen și-ar fi amânat vizita în București după congresul PNL sunt pure fabulații. Agenda sa e foarte încărcată și nu e făcută peste noapte
19:29 - Mirel Rădoi a anunțat stranierii pentru meciurile cu Germania și Armenia