Doi octogenari din Suceava s-au recăsătorit după 8 ani de la divorţ

Doi octogenari din Suceava s-au recăsătorit după 8 ani de la divorţ
Foto: monitorulsv.ro

Nunta anului din România nu este o nuntă a unor celebrităţi, ci a unor bătrâni care au dorit să îşi unească din nou destinele, la 80 de ani.

Artemizia şi Traian Palanciuc au divorţat în urmă cu 8 ani, pe când el avea 78 de ani, iar ea 75.

Anul acesta, cei doi au decis să se căsătorească din nou, lucru care s-a și întâmplat. Cei doi octogenari din Mihoveni-Şcheia şi-au unit iar destinele în faţa ofiţerului de stare civilă.

Mireasa de 86 de ani şi mirele de 83 au avut ca martori doi vecini, apropiaţi lor ca vârstă, scrie Monitorul de Suceava.

Cei doi s-au căsătorit pentru prima dată în anul 1950, când aveau 23, respectiv 20 de ani. Femeia spune că nu s-a măritat din dragoste, dar n-a mai putut să dea înapoi.

„Cu greu m-am dus, mama m-a dat cu de-a sila. Nu l-am iubit, dar ce aveam de făcut, după ce am luat cununia în cap, trebuie s-o duci”, a spus Artemizia Palanciuc.

Cu timpul, lucrurile au decurs mai bine între cei doi soţi, care au mai trăit împreună încă 55 de ani. Însă, în 2005, femeia a divorţat de bărbat pe motiv că era prea zgârcit.

„Eu am dat divorţ, că el era prea zgârcit şi casa cere cheltuială, iar el nu a dat bani. Eu aveam oleacă de pensie şi nu-mi ajungea, aveam o vacă, mai vindeam lapte şi o întindeam aşa. Când îi ceream bani spunea că are nevoie pentru potcoave la cai”, a povestit Artemizia.

Femeia este convinsă că în cei 8 ani cât au stat separaţi, bărbatului i-a venit mintea la cap, iar de acum înainte se vor înțelege mai bine.

Petrecerea de nuntă a însemnat câteva discuţii între cei prezenţi şi tradiţionalul pahar cu ţuică.