Franța: Rețeaua de hoți de la Luvru și Turnul Eiffel a fost dezmembrată

Franța: Rețeaua de hoți de la Luvru și Turnul Eiffel a fost dezmembrată
Rețeaua de hoți de la muzeul Luvru și din jurul Turnului Eiffel din paris a fost dezmembrată, au anunțat surse din Poliția franceză, citate de AFP. Aproximativ 12 persoane implicate într-o serie de furturi c...

Rețeaua de hoți de la muzeul Luvru și din jurul Turnului Eiffel din paris a fost dezmembrată, au anunțat surse din Poliția franceză, citate de AFP.

Aproximativ 12 persoane implicate într-o serie de furturi comise în principal la Muzeul Luvru, în jurul Turnului Eiffel şi în alte câteva obiective turistice din Paris au fost arestate marţi, după o anchetă care a durat mai multe săptămâni.

Alături de aceste persoane, membre ale unei reţele „extrem de bine structurate”, toate originare din ţările din Europa de Est, figurează şi un agent de pază din aceste obiective turistice, bănuit că a ajutat reţeaua.

Autoritățile franceze au fost preocupate timp de mai multe luni de problema securității turiștilor din Paris, teatrul mai multor agresiuni comise de hoții de buzunare.

Recrudescenţa furturilor comise la Muzeul Luvru a generat o grevă a personalului instituţiei, în luna aprilie. Greva a avut ca rezultat iniţierea unui plan special conceput de Poliţia din Paris cu scopul de a lupta mai eficient împotriva acestor infractori.

Membrii reţelei, care pretindeau că erau turişti, purtând asupra lor aparate de fotografiat şi care plăteau de fiecare dată biletul de intrare, se plimbau prin Muzeul Luvru, Turnul Eiffel, Muzeul Orsay şi Castelul Versailles.

„Însă Muzeul Luvru reprezenta principalul lor teren de acţiune”, a adăugat aceeaşi sursă. Hoţii îi vizau în special pe turiştii asiatici şi, „într-o zi bună, puteau să fure până la 2.000 de euro”, a precizat comisarul Stéphane Gouaud, coordonatorul anchetei.

Tags: