Incendiile de pe versantul argeşean al Masivului Făgăraş au fost stinse, după aproape două săptămâni

Incendiile de pe versantul argeşean al Masivului Făgăraş au fost stinse, după aproape două săptămâni
Foto: argesul.info

Incendiile de pe versantul argeșean al Masivului Făgăraș au fost stinse luni dimineață. În prezent, la fața locului au rămas doar silvicultorii, care monitorizează zone greu accesibile, unde focul mai arde mocnit. Incendiile de pe acest versant au afectat în jur de 640 de hectare de vegetație uscată și pădure de conifere.

Potrivit reprezentanților pentru Situații de Urgență Argeș, incendiile din golul alpin de pe Valea Brătila, Vârfu Netotu și din zona Vârfu Roșu – Muntele Groapa au fost lichidate.

“Cei 58 de pompieri militari, jandarmi și militari s-au retras, iar în zonă au rămas șase salariați ai Direcției Silvie pentru supraveghere în zona golului alpin de pe Valea Brătila, Vârfu Netotu și în zona Vârfu Roșu – Muntele Groapa. Incendiile au fost stinse. Mai sunt ușoare urme de fumugație în anumite puncte greu accesibile și dospare din golul alpin,” a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeș, plt. Adj. Sorina Slăvoiu, conform Mediafax.

În urmă cu aproxmativ două săptămâni, pe versatul argeșean al Masivului Făgăraș au izbucnit trei incendii, care au afectat vegetația uscată din golul alpin și parțial pădurea de conifere.

Vara aceasta se preconizează a fi una dintre cele mai fierbinți – dacă nu cea mai fierbine – din istorie. Aceasta, împreună cu seceta severă care a afectat România, a dus la un număr foarte mare de incendii de fond forestier și vegetație uscată, dar și la multe alte probleme, cele mai grave fiind cele legate de culturile agricole.

Mai mult, temperaturile nu dau semne că ar scădea. Luni dimineață, meteoroligii au emis un cod portocaliu de caniculă, valabil pentru București și 22 de județe. În restul țării, este valabil un cod galben de caniculă.

Ultima oră
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări