Informaţii secrete despre submarinele britanice, scoase la iveală printr-o greşeală de internet

Informaţii secrete despre submarinele britanice, scoase la iveală printr-o greşeală de internet
Informaţii secrete despre submarinele britanice cu propulsie nucleară au fost făcute publice pe internet, din greşeală, a recunoscut Ministerul britanic al Apărării, scrie BBC. Printr-o eroare tehnică,...

Informaţii secrete despre submarinele britanice cu propulsie nucleară au fost făcute publice pe internet, din greşeală, a recunoscut Ministerul britanic al Apărării, scrie BBC.

Printr-o eroare tehnică, fragmente acoperite ale unui document militar postat online, pot fi citite prin accesarea unui alt fişier. Informaţiile secrete cuprind părerile experţilor cu privire la felul în care flota ar putea gestiona un accident catastrofal, dar şi măsuri folosite de armata americaă pentru protejarea submarinelor.

Reprezentanţii Ministerului Apărării au anunţat că a fost publicată o versiune securizată şi că vor lua măsuri pentru a preveni asemenea incidente pe viitor.

Documentul publicat era o evaluare a şefului Autorităţii de Reglementare în domeniul Nuclear Militar, Andrew McFarlane.

Unele părţi ale dosarului, publicat pe site-ul Parlamentului, au fost redactate pentru a proteja informaţii sensibile. În secţiunile care au fost făcute publice din greşeală, se arăta că unele reactoarele erau “posibil vulnerabile” la accidente fatale.

Tags: